NB I

Nagy küzdelem, kevés foci az MTK-Győrön

Bár a második játékrészben a Győrnek több lehetősége volt, összességében egyik csapat sem érdemelt három pontot a 0-0-ra végződő találkozón.

MTK-Győr - Fotó: mtkbudapest.hu

Nagy változások történtek a Győr háza táján az előző bajnoki találkozó óta. Távozott a vezetőedző, Pintér Attila, helyére az a Csertői Aurél érkezett, aki ebben a bajnokságban már a Haladás kispadján is ült. A hazaiaknál az ősz felfedezettje, Tischler Patrik megint csak a kispadon kapott helyet, Eppel Márton volt az előretolt támadó. A győrieknél az új tréner bizalmat szavazott Ji-Paranának, Bugerra viszont csak a cserepadon kezdte a találkozót. Az első percekben rögtön a brazil volt a főszerepben, először egy lendületes előretöréssel, majd egy lövéssel vétette észre magát. A 8. percben jutottak el először a fővárosiak a Sztevanovics kapujáig, Kanta adott kiváló labdát Ladányi Tibornak, ő azonban rosszul vette át, így a győri kapus még időben menteni tudott. A mérkőzés ezen szakaszában nem tudtak komoly helyzetbe kerülni a csapatok, a mezőnyben gyűrték egymást. A 33. percben Koltai beadását ütötte ki a kapu előteréből Szatmári. A 37. percben Völgyi passzolta el a labdát, Kanta 20 méterről, szemben a kapuval lőhetett, de „eltörte” a labdát. Ez tulajdonképpen „méltó” lezárása volt az első játékrésznek, nagyon gyenge 45 percet produkáltak a csapatok.

A fordulás után öt perccel az addigi legnagyobb helyzetet hagyta ki a Győr: Ji-Parana kényszerítőzött Koltaival, majd a 16-os vonaláról lőtt, de Szatmári szépen védett. Nem sokkal később Alekszidze lövésébe lépett bele Szekeres, így a nagy helyzet odalett. A Győr a második félidő első negyedórájában támadóbban lépett fel, ám a helyzeteit nem tudta gólra váltani. A 67. percben Ji-Paraná erős lövését Szatmári védte, majd a kipattanó után Koltai ismétlése fölé szállt. Negyedórával a vége előtt Dinjar is megkínálta egy lövéssel az MTK kapusát, de ő ezúttal is hárítani tudott.  A találkozó legjobbja egyértelműen Szekeres Adrián volt, aki hibátlanul védekezett Alekszidzével szemben. A 86. percben meccslabdát hibázott a Győr, Dinjar közvetlen közelről fejelt a kapu fölé. Így maradt a 0-0-s döntetlen, bár a Győr a második játékrészben többet támadott, ezért a játékért egyik csapat sem érdemelt három pontot.

NB I 19. forduló

MTK Budapest- Győri ETO 0-0

 

Fotó: mtkbudapest.hu