La Liga előzetes

Akkor most tényleg eldőlhet a bajnokság?

Hat mérkőzéssel folytatódik vasárnap a spanyol labdarúgó bajnokság 23. fordulója, a Real Madrid, amennyiben legyőzi a Levante együttesét, 10 ponttal meglép a címvédő Barcelonától.

Villarreal - Granada 19:45
Tv: sport2
hatharom-tipp:1

Fransisco Molina irányításával úgy tűnik kilábalhat a gödörből a Villarreal csapata, amely a Barcelona ellen elért 0-0-s döntetlen után múlt hétvégén a Sevillát győzte le idegenben (2-1). A Sárga Tengeralattjáró ennek ellenére még mindig a kiesést jelentő 18. helyen áll a tabellán, de ha továbbra is szorgosan gyűjtögeti a pontokat, akkor a mezőny első feléig is kúszhat. Játékosállománya alapján mindenképp ott volna a helye, a héten felmerült hírek szerint a Real Madrid például szemet vetett a csapat motorjára, Borja Veleróra.

Az újonc Granada ezidáig két ponttal többet gyűjtött, mint a Sárga Tengeralattjáró, utóbbi két bajnokiját ráadásul meg is nyerte (Betis, Málaga). Idegenben azonban már hét vereségnél jár az együttes, mivel a Villarreal odahaza december óta nem kapott ki, a találkozó egyértelmű esélyesének számít. 

Real Madrid - Levante 21.30
Tv: sport2
hatharom-tipp:1 

Miután szombaton a Barcelona némileg váratlanul elszenvedte szezonbeli második vereségét is az Osasuna vendégeként, a királyi gárda előtt hatalmas lehetőség adódott. Mivel José Mourinho legénysége már a fordulót megelőzően is hétpontos előnyben volt a katalánokkal szemben, ha hazai pályán legyőzi a Levantét, akkor kereken egy "tizes" tehet a két csapat között. 

A madridiak számára aligha kell nagyobb lehetőség mint a mostani, de plusz motivációul szolgáhat, hogy ősszel 1-0-re kikaptak a valenciai gárda vendégeként. A blancók ezt leszámítva kellemes emlékeket őrizhetnek mostani ellenfelükkel szemben, a legutóbbi három fővárosi mérkőzésükön 15 gólt szórtak a Levanténak. 

A Real Madrid hazai pályán amúgy is imponáló mérleggel rendelkezik - 10 mérkőzés 9 győzelem, 41-13-as gólkülönbség -, a csapat formája pedig semmi jelét nem mutatja annak, hogy esetleg a vasárnapi találkozón ne egy gólzáporos hazai siker szülessen. A portguál szakvezető ugyanakkor óvatosságra intett mindenkit, Mourinho szerint a februári sorsolás okozhat nehéz pillanatokat. "A Levante ellen egy igen nehéz meccsre számíthatunk, mert ellenfelük nagyszerűen alkalmazza a kontrajátékot. Az őszi mérkőzésen legyőztek minket, és azóta is tartják jó pozíciójukat a tabellán, vagyis egy jó együttessel állunk szemben - mondta a luzitán szakvezető a negyedik helyen álló csapatról. "A legfontosabb, hogy a csapat egyszerre támadjon és védekezzen. Ha elveszítjük a labdát, akkor mindenkinek ki kell vennie a részét a védőmunkából. Támadóink, mint Ronaldo, Benzema és Higuaín nem voltak ahhoz hozzászokva, hogy nekik is védekezniük kell, de valamennyien fejlődtek e téren."  

Mourinho csapatában Hamit Altintop és Lassana Diarra sérülés miatt nem szerepelhet majd, de ott lehet a sérüléséből felépülő Semi Khedira és Angel Di María is. A kezdőben azonban egyikőjük szereplése sem valószínű, a középpályán Xabi Alonso mellett Esteban Granero, valamint Kaká is szerepet kaphat. 

Várható kezdőcsapatok
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao - Granero, Alonso - Özil, Kaká, Ronaldo - Benzema
Levante: Munua - Venta, Ballesteros, Cabral, Del Horno - Iborra, Farinos - El Zhar, Barkero, Suarez - Kone

További mérkőzések:
 
Espanyol-Real Zaragoza 12.00 hatharom-tipp:1
Málaga-Real Mallorca 16.00
hatharom-tipp:1  
Rayo Vallecano-Getafe 16.00 hatharom-tipp:x  
Valencia-Sporting Gijón 18.00 hatharom-tipp:1

Hétfőn játsszák:
Real Sociedad - Sevilla 21.00