Gyémánt Liga

Gay-Mullings csata várható New Yorkban

  • MTI

Igazi csemegét ígér szombaton a New York-i atlétikai Gyémánt Liga-viadal férfi 100 méteres versenye, melyen az idei ranglista első két helyezettje, az amerikai Tyson Gay és a jamaicai Steve Mullings csap össze.

A két sprinter múlt szombaton nagyszerű eredményt ért el, igaz, nem ugyanazon a versenyen, mivel a világ második leggyorsabb emberének számító Gay Clermontban futott 9.79 mp-et, míg Mullings minden idők egyik legszínvonalasabb 100 méterét nyerte meg 9.80-nal a eugene-i GYL-állomáson.

Ezúttal viszont már egymás mellett futnak majd egy olyan futamban, mely könnyen lehet, hogy a eugene-i 100-at is feledtetni tudja. A nemzetközi szövetség (IAAF) honlapja szerint ugyanis Gayen és Mullingson kívül a szombaton a jamaicai mögött 9.85-tel második amerikai Michael Rogers, a harmadik, szintén jamaicai Nesta Carter (9.92 mp) és az ugyanott ötödik honfitársa, Michael Frater (9.94 mp) is ott lesz a rajtnál, csakúgy mint a Clermontban második (9.96 mp), idei 200-as ranglistavezető (19.95 mp) jamaicai Nickel Ashmeade.