NB I visszatekintő

Káosz a köbön - távol Európától

  • Göbölyös János
Címkék:

A hétvégén a 25. fordulót rendezték az NB I-ben. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel, valamint ismertetjük a következő kör programját.

Zalaegerszegi támadás - labda nélkül - Fotó: vidi.hu

Tisztább a kép és durvul a helyzet. Nem feltétlenül kellene ennek így lennie, az egyik nem következhet a másikból, hiszen attól, hogy öt fordulóval a vége előtt eldőlni látszik néhány kérdés, lehetne európai módon is futballozni. És itt most nem a kultúrális deficitre gondolok, kizárólag a futballszakmai szempontokat, és azok járulékos, de kihagyhatatlan elemeit - lásd tartás, fair play, hit, önbecsülés - hiányolom.

Matematikailag is eldőlt, hogy a Zalaegerszeg kiesett. Gyakorlatilag hetekkel ezelőtt látszott, hogy nincs visszaút, nem csak az eredmények, hanem Prukner László vezetőedző nyilatkozatai is arra utaltak, hogy a bent maradásért vívott harc kilátástalan. Tetézte mindezt az a tény, hogy a Zete az európai bajnokságokban egyedüliként nem nyert még mérkőzést, így aztán nem csak nálunk, hanem nemzetközi szinten is el kellett viselnie a szégyent. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a szerencse is nagyívben elkerülte a csapatot, bár azt gondolom, akkor is erre a sorsra jutott volna, ha Fortuna egyszer-kétszer leül a kispadra, és a kritikus pillanatokban cserét kér. A szombati, pankrációs elemekkel tarkított meccsen aztán végképp kiderült, hogy néhány játékosnak nem csak a futballtudása, hanem a stresszkezelő képessége is (első) osztályon aluli, az sem mentheti fel őket, hogy a játékvezető és kollégája ezen a mérkőzésen szintén hasonló szinten teljesített. A partjelzőt lőlapnak használni, a bírót rángatni és megkergetni akkor sem szép dolog, ha azok láthatóan jobban meg voltak zavarodva, mint az ominózus esetben, illetve azt azt kiváltó 11-esnél vétlen zalaegerszegi játékosok.

De hogy valami pozitívum is legyen a kiesésben, a ZTE helyzeti előnybe kerülhet a majdani NB II-es vetélytársaival szemben. Ehhez azonban először rovancsra van szükség, tisztázni kell, ki marad, ki megy (beleértve az edzőt is), és kihasználni a hátralévő öt fordulót arra, hogy élvonalbeli csapatok ellen, tétmeccseken készülhessenek fel a zalaiak a következő szezonra. Amikor majd a jelen állás szerint a Gyirmót (Csank János)-Kozármisleny (Márton Gábor)-Tatabánya (Kiprich József) trióval versenyt futva megmutathatják, hogy ez az év nem volt más, mint egy rossz álom. Ha nem így lesz, és késik az ébredés, az akár kómához is vezethet, ami ugye tartós, sok esetben visszafordíthatatlan károsodást okozhat.

Angyalföldön valamivel jobb hangulatban telt a hétvége, az adósságainak a munkaszerződéseket érintő részét kifizette, Gyepes Gábort a bajnokság végéig szerződtette a klub. Szombatra azonban a legfontosabb kérdés nyitva maradt: képes lesz-e a Vasas legyőzni a kiesésre vele nagyjából azonos eséllyel pályázó Pápát. Nem sikerült. Maradt a három pontos hátrány, ami ugyan Marijan Vlak szerint öt forduló alatt behozható, ám a csapatnak el kell még látogatni Újpestre, Paksra és Diósgyőrbe, közben pedig fogadni kell a Siófokot és a Kaposvárt. Így azért már elég neccesnek tűnik a bent maradás.

A két újonc, a PMFC és a DVTK (le)szereplése, de főként annak körítése is megér néhány gondolatot. A három héttel ezelőtti, néhány órás különbséggel bejelentett edzőváltást már akkor is kevesen értették, majd miután az értetlenkedők belátták, hogy a tulajdonosnak, aki a pénzt adja, szíve-joga megválasztani, ki üljön a padon, elült a téma. A kritikusok azon is túltették magukat, hogy Pécsen a korábbi pályaedző, Diósgyőrben a szakmai igazgató vette át a csapatot, ám az eredmények csak nem jöttek. Mink Olivérrel három mérkőzésen mindössze egyetlen pontot kapart össze a baranyai alakulat, Szentes Lázárral pedig erre sem voltak képesek a borsodiak. A két, egy hónapja még a negyedik, azaz a nemzetközi szereplésre jogosító helyre eséllyel pályázó együttes lassan de biztosan araszol lefelé a tabellán, s ma már mindössze négy pont választja el őket például attól a Siófoktól, amely ezdőjének saját bevallása szerint is kemény harcot folytat a kiesés ellen. Mindeközben Mink azt nyilatkozza, hogy a munkájának minden percét élvezi, nem megy könnyen az átállás, a maga elképzelése szerint formálja át a csapatot, és ehhez idő kell. De mennyi? Egyáltalán mi indokolja azt, hogy a várakozáson felül teljesítő, a szezon egyik kellemes (a legyőzötteknek természetesen kellemetlen) meglepetését okozó Pécset a bajnokság utolsó negyedében kelljen átformálni?

De lépjünk túl ezen, hiszen Diósgyőrben ennél is kilátástalanabbnak látszik a helyzet. Nem is elsősorban a játékosokkal, azok tudásával van probléma, sokkal inkább a szakma legfőbb irányítójának egy-egy nyilatkozatával. Szentes Lázártól korábban már megszokhattuk, hogy mintha kissé felülről figyelné, mi zajlik körülötte, szakmai igazgatóként ez még rendben is lenne, ám most, hogy bekapcsolódott a napi gyakorlati munkába, rendszerint oda-odaszúr a sajtónak, miközben folyamatosan azt hangoztatja, hogy a csapat rossz szereplése az ő saját elismertségét, megítélését is ronthatja, és ezt nem engedheti meg magának. Tökéletesen igaza van, az ugyanis elég kellemetlen, ha annak a személynek az irányításával mond csődöt a csapat, aki amúgy szakmai főnöke lesz a leendő edzőnek.

Hogy mikor következik be ez az állapot, arról egymásnak ellentmondó hírek érkeznek Diósgyőrból. A baj az, hogy az informátor maga az utódját éjjel-nappal kereső Szentes és az ő felettese, az ügyvezető, Dudás Hunor. Utóbbi néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy ,,...igazából nem állunk sehogy, érdemben még nem tudtunk foglalkozni ezzel a kérdéssel. Vannak jelöltek, ajánlatok, de a tárgyalássorozat megkezdéséig egyelőre nem jutottunk el egy szakemberrel sem". Aztán lejátszották a győri meccset, ami után Szentes Lázár a hatharom.com kamerája előtt nem túl épületes nyilatkozatban azt találta mondani Benczés Miklós leváltásával, illetve annak - az eredmények tükrében - indokolatlanságával kapcsolatban, hogy ,,ha csak az orrunkig nézünk, akkor elbotlunk a dolgokban...". Majd újból megerősítette, ,,ezer százalék", hogy nem marad, sőt, hozzátette, ,,az a sajnos, hogy idáig itt voltam". Hogy mikor dől el, ki viszi tovább a csapatot, arra egyértelmű választ adott: ,,a napokban".

Most akkor hogy is van ez? Az ügyvezető még csak a sziluettjét sem látja az edzőnek, a szakmai igazgató pedig napokban gondolkodik. Ki érti ezt? Szentes védelmében azt azért meg kell jegyezni, hogy kellően felspannolt állapotban, kapushibákkal és kiállításokkal tarkított vereség után nyilatkozott.

Ugyanakkor érthetetlen, hogy a máskor feltűnően nyugodt, konflikuskerülő szakember miért ment bele a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón a Marek Strestíkkel kirobbant ,,köpködős vitába"?

Ennyire azért nem kellett volna elragadtatnia magát.

Márcsak a saját megítélése miatt sem, nem beszélve a Diósgyőrről, mint klubról, melyről az utóbbi időben kialakult pozitív kép az ehhez hasonló intermezzók miatt elkezdhet fakulni.

OTP Bank Liga
25. forduló
BUDAPEST HONVÉD-FGSZ SIÓFOK 3-1 (0-0)
Bozsik Stadion, 1000 néző. Vezette: Veizer Roland (Szpisják Zsolt, Kiss zoltán)
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics – Ivancsics (Hidi, 80.), Johnson, Tchami (Horváth A., 64.), Vécsei - Délczeg, Hadzsics (Faggyas, 46.). Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Bozsovics, Hajdú, Hidi, Horváth A., Németh N., Faggyas.
Siófok: Ribánszki – Fehér, Fejes, Lengyel – Egerszegi, Kecskés (Kanta Sz., 75.), Melczer (Sowunmi, 69.), Haraszti, Nagy I. (Pál, 58.), Nyári – Haraszti, Simon A. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Heinrich, Éles, Pál, Heffler N., Kanta Sz., Horváth B., Sowunmi.
Gólszerző: Lovrics (50.), Ivancsics (71.), Faggyas (79.), ill. Simon A. (84.)
Sárga lap: Ivancsics (4.), Hadzsics (36.), Horváth A. (74.)
 
ZALAEGERSZEGI TE-VIDEOTON 0-2 (0-1)
Zalaegerszeg, 1500 néző. Vezette: Oláh Gábor (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
ZTE: Jahics – Kocsárdi, Szalai T., Bogunovics, Hidvégi (Vlaszák, 40.) – Nicorec (Hervás, 81.), Ganugrava, Panikvar – Brkics, Pavicsevics (Polareczki, 61.), Balázs Zs. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vlaszák, Mavolo, Hervás, Csordás, Jasarevics, Polareczki, Vittman.
Videoton: Tujvel – Szolnoki, Vaskó, Vinícius, H. Sánchez – Gyurcsó, Tóth B., Sándor Gy. (Perics, 61.), Kovács I., Gosztonyi (Oliveira, 83.) – Nikolics (Brandao, 78.). Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Bozsovics, Caneira, Mitrovics, Oliveira, Brandao, Perics, Torghelle.
Gólszerző: Nikolics (41., 11-esből), Gosztonyi (73.)
Sárga lap: Balázs Zs. (72.), Szalai T. (87.), ill. Vinícius (49.), Szolnoki (76.)
Piros lap: Jahics (37.), Bogunovics (37.), ill. Vaskó (69.)
 
FERENCVÁROS-KECSKEMÉTI TE 2-1 (2-0)
Albert Stadion, 4800 néző. Vezette: Solymosi Péter (Medovarszki János, Horváth Róbert)
FTC: Jova – Grúz, Klein, Sváb – Jovanovics, Rósa (Lisztes, 71.), Otten, Józsi, Hakola (Kulcsár D., 71.) – Beliczky (Fülöp N., 82.), Simics. Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Gyenes, Fülöp, Júnior, Rósa, Zsivoczky, Busai, Oláh.
KTE: Németh G. – Koszó, Balogh B., Póti (Patvaros, 75.), Mohl - Litsingi, Csukics, Tököli (Balog M., 79.), Szavics, Bertus (Pekár, 68.) - Lencse. Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Antal B., Forró, Patvaros, Pekár, Tölgyesi, Balog M., Hegedűs Á.
Gólszerző: Simics (1.), Grúz (32.), ill. Litsingi (47.)
Sárga lap: Sváb (66.), ill. Mohl (32.), Bertus (60.), Szavics (86.)
Piros lap: Sváb (80., második sárga lap), ill. Pekár (70.)
 
HALADÁS SOPRON BANK-ÚJPEST FC 1-1 (1-0)
Szombathely, 6000 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (ifj. Tóth Vencel, Takács Gábor)
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy D., Rajos (Búrány, 74.), Nagy I. G. (Kulcsár K., 56), Iszlai, Halmosi – Kenesei (Vujovics, 40.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Gőcze, Búrány, Horváth A., Kulcsár K., Sluka, Oross, Vujovics.
Újpest: Balajcza – Kiss Z. (Dvorschák, 74.), Litauszki, Mihajlovics, Pollák – Simon K., Vasziljevics, Kabát (Barczi, 28.), Eninful, Remili (Balogh B., 46.) – Rajczi. Megbízott edző: Marc Lelievre. Cserepad: Horváth T., Dvorschák, Balogh B., Barczi, Jevtics, Markovics, Proesmans.
Gólszerző: Kenesei (13.), ill. Balogh B. (80.)
Sárga lap: Nagy D. (53.), ill. Rajczi (15.), Kiss Z. (54.), Eninful (60.)
Piros lap: Rajczi (91., második sárga lap)
 
VASAS-LOMBARD PÁPA 1-1 (1-1)
Illovszky Stadion, 2000 néző. Vezette: Kassai Viktor (Kispál Róbert, Ring György)
Vasas: Ilizi – Takács Z., Gyepes, Kovács G., Katona M. (Ferkó, 69.) – Görgényi, Mehmedagics, Farkas B., Bárányos (Kiss T., 73.), Dajics - Hercegfalvi (Kovács Á., 46.). Vezetőedző: Marijan Vlak. Cserepad: Halasi, Rubus, Ferkó, Katona, Huszárik, Kiss T., Kovács Á., Varga G.
Pápa: Szűcs – Nagy S., Rodenbücher, Tóth G., Németh M. – Horváth L. (Dóczi, 87.), Quintero (Arszics, 63.), Gyömbér, Farkas A. – Lovrencsics (Szilágyi P. 68.), Seye. Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Takács T., Dóczi, Présinger, Arszics, Csepregi, Inutile, Szilágyi P.
Gólszerző: Görgényi (20.), ill. Farkas A. (27., 11-esből)
Sárga lap: Ilizi (26.), Görgényi (76.), ill. Rodenbücher (21.), Nagy S. (23.), Gyömbér (92.)
 
PÉCSI MFC-MATIAS-MVM PAKS 1-2 (0-0)
Pécs, 2500 néző. Vezette: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Viszokai László)
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Goia (Paracki, 58.), Todorovics, Causics – Horváth Zs., Demjén (Andorka, 66.), Zeljkovics, Kvekveskiri (Regedei, 74.) – Frőhlich, Bajzát. Vezetőedző: Mink Olivér. Cserepad: Holczer, Nagy J., Regedei, Lantos, Paracki, Andorka, Scsepanovics.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Gévay, Szabó J. – Bartha (Magasföldi, 46.), Fiola, Szatmári, Vayer (Kiss M., 85.) - Hrepka (Eppel, 80.), Böde. Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Kiss M., Csehi T., Báló, Eppel, Kiss T., Mészáros I., Magasföldi.
Gólszerző: Bajzát (67.), Hrepka (52., 70.)
Sárga lap: Causics (54.), Paracki (62.), Todorovics (80.), ill. Bartha (40.), Vayer (56.), Fiola (86.)
 
GYŐRI ETO-DIÓSGYŐRI VTK 2-0 (0-0)
ETO Park, 4000 néző. Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, ifj., Varga Gábor)
Győr: Sztevanovics - Babics (Takács Á., 76.), Djordjevics, Sztanisics, Völgyi - Trajkovics, Pilibaitis, Pátkai - Koltai, Strestík (Ahjupera, 82.), Dudás (Varga R., 62.). Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Molnár P., Fehér Z., Takács Á., Dinjar, Varga R., Ahjupera, Tokody.
DVTK: Rados – Vadász, Gal, Rakovics, Frizoni – Arze (Bacsa, 63.), Takács P., Fernando (Csirszki, 85.), Sekour, Luque (Gohér, 79.) – Tisza. Megbízott edző: Szentes Lázár. Cserepad: Tajti, Gohér, Nagy T., Vági, Csirszki, Dobos, Bacsa.
Gólszerző: Strestík (54.), Ahjupera (86.)
Sárga lap: Pátkai (23.), Strestík (42.), ill. Rakovics (38.), Rados (87.), Frizoni (90.)
Piros lap: Sekour (42.), Gohér (80.)
 
DEBRECENI VSC-TEVA-KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3-0 (3-0)
Debrecen, 5000 néző. Vezette: Vad II István (Vámos Tibor, Albert István)
DVSC: Novakovics – Nagy Z. (Ramos, 70.), Máté, Mészáros, Korhut – Bódi (Yannick, 62.), Szakály P., Varga J., Bouadla – Kulcsár T., Meyé (Farkas II B., 76.). Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Verpecz, Nikolov, Simac, Ramos, Farkas II B., S. Nikolics, Yannick.
Kaposvár: Hajdúch – Zsók (Hegedűs D., 53.), Okuka, Bank, Jánvári – Balázs B., Addo, Sedlák, Farkas P. (Gujics, 66.), Diallo (Graszl, 56.) - Grumics. Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Posza, Graszl, Bőle, Gujics, Hegedűs D., Kovács O., Safarics.
Gólszerző: Korhut (7.), Meyé (28.), Bouadla (36.)
Sárga lap: Máté (89.), ill. Farkas P. (34.), Jánvári (34.)
Piros lap: Korhut (90.)
MESTERI MONDATOK
A 25. fordulóból
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,      ezekből szemezgettünk:                                                                                                                                                               
Marijan Vlak (Vasas) nem adja fel: ,,Hangsúlyozom, még nincs vége a világnak. Menni kell előre!".
Bene Ferenc (Pápa) és a feltételes mód: ,,Ha tavasszal kezdődne a bajnokság, a nyolcadik és tizedik hely környékén lehetnénk.".
Horváth Károly (Siófok) önkritikus értékelése: ,,Nem sikerült a rövid passzos játékunkat játszani, csak belerúgtunk a labdába, csapkodóan, harmatgyengén futballoztunk. Szétesett a játékunk".
Mink Olivér (Pécs) azután, hogy három mérkőzésen egy pontot szerzett együttesével: ,,Minden percét élvezem a munkámnak, az átállás nem megy olyan könnyen. Kezd kialakulni a csapatnak a stílusa, éppen ezért nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni a mai meccset."
Artner Tamás (Haladás) csapata vezetés utáni teljesítményéről: ,,Számomra teljesen érthetetlen módon visszaálltunk, ami tipikus magyar betegség, hiszen mi ijedtünk meg az előnytől.".
Sisa Tibor (Kaposvár) a mérkőzés döntő szakaszáról: ,,Három kapuralövés után még nem ért kézzel labdába a kapusunk és már 3-0 volt.".
Szentes Lázár (Diósgyőr) kissé cinikus üzenete: ,,A kiállításokról nem beszélek, majd eldöntik azok, akiknek el kell, van elég szakértője ennek a kérdésnek…."
Prukner László (Zalaegerszeg) személyes megjegyzése: ,,Azt szokták mondani, hogy egy edző akkor válik edzővé, ha kirúgják, ám az még rosszabb helyzet, ha kiesik a csapatával. Nekem ebben az idényben mindkettőben részem volt".
Paulo Sousa (Videoton) a Zalaegerszeg kieséséről: ,,Az élet néha ilyen: az ember próbálkozik, aztán semmi sem sikerül"
OTP Bank Liga
Tabella
1. Debreceni VSC 25 17 8 0 51-17 +34 59
2. Győri ETO 25 18 3 4 49-25 +24 57
3. Videoton 25 16 3 6 48-18 +30 51
4. Budapest Honvéd 25 12 6 7 42-30 +12 42
5. Kecskeméti TE 25 11 5 9 44-35 +9 38
6. Paks 25 9 8 8 38-41 -3 35
7. Diósgyőr 25 10 4 11 34-35 -1 34
8. Pécs 25 8 10 7 32-36 -4 34
9. Ferencváros 25 9 6 10 28-26 +3 33
10. Siófok 25 7 9 9 27-36 -9 30
11. Haladás 25 6 10 9 29-33 -4 28
12. Újpest 25 7 5 13 30-42 -12 26
13. Pápa 25 6 6 13 23-35 -12 24
14. Kaposvár 25 4 12 9 29-40 -11 24
15. Vasas 25 4 9 12 25-43 -18 21
16. Zalaegerszeg 25 0 8 17 21-58 -37 8
OTP Bank Liga
A góllövőlista

15 gólos: ADAMO COULIBALY (DVSC), NIKOLICS NEMANJA (Videoton)

14 gólos: DANILO DE OLIVEIRA (Bp. Honvéd)

12 gólos: LENCSE LÁSZLÓ (Videoton, Kecskemét), ANDRÉ ALVES (Videoton)

11 gólos: Milan Perics (Kaposvár, Videoton)

10 gólos: Bajzát Péter (PMFC)

9 gólos: Jarmo Ahjupera (Győri ETO)

8 gólos: José Luque (DVTK), L’Imam Seydi (DVTK), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Rajczi Péter (Újpest)

7 gólos: Bódi Ádám (DVSC), Dudás Ádám (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Böde Dániel (Paks), Hrepka Ádám (Paks), Melczer Vilmos (Siófok), Simon Attila (Siófok), Kabát Péter (Újpest)

6 gólos: Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Kulcsár Tamás (DVSC), Pátkai Máté (Győri ETO), Goran Vujovics (Haladás), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa), Horváth Zsolt (PMFC)

5 gólos: Stevo Nikolics (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Pölöskey Péter (FTC), Marko Simics (Vasas, FTC), Djordje Kamber (ZTE, Győri ETO), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Tököli Attila (Kecskemét, ZTE, Kecskemét), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton), Haraszti Zsolt (Siófok)

4 gólos: Roguy Méyé (ZTE, DVSC), Tisza Tibor (DVTK), Kulcsár Dávid (Vasas, FTC), Somalia (FTC), Bebeto (Kaposvár), Miroszlav Grumics (Kaposvár), Francis Litsingi (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Bartha László (Paks), Ferenczi István (Pápa), Lovrencsics Gergő (Pápa), Andorka Péter (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Juszuf Dajics (Vasas), Sándor György (Videoton), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd, Videoton), Máté Péter (ZTE)

3 gólos: Németh Norbert (Bp. Honvéd), Juha Hakola (FTC), Rati Alekszidze (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Völgyi Dániel (Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Éger László (Paks),  Balogh Balázs (Újpest), Dusan Vasziljevics (Videoton, Újpest), Kovács Gábor (Vasas), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton)

2 gólos: Dieng Abass (Bp. Honvéd), Sorin Botis (Bp. Honvéd), Délczeg Gergely (Bp. Honvéd), Faggyas Milán (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Nagy Zoltán (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Francisco Gallardo (DVTK), Beliczky Gergő (Vasas, FTC), Marko Dinjar (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Kovács István (Haladás, Videoton), Tóth Péter (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Kiss Tamás (Paks), Magasföldi József (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Szatmári Lóránd (Paks), Mouhamadou Seye (Pápa), Gyánó Szabolcs (PMFC), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Filipe Oliveira (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Kocsárdi Gergely (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE)

1 gólos: Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Selim Bouadla (DVSC), Korhut Mihály (DVSC), Mészáros Norbert (DVSC), Luis Ramos (DVSC), Rezes László (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Fernando (DVTK), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Youssef Sekour (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Grúz Tamás (FTC), Alekszandar Jovanovics (FTC), Martin Klein (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Vladimir Djordjevics (Győri ETO),  Ji-Parana (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO), Marek Strestík (Győri ETO), Nagy I. Gábor (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Radó András (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Nagy Dániel (Haladás), Oross Márton (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Graszl Károly (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Alekszandar Alempijevics (Kecskemét), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Pekár László (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Joze Benko (Pápa), Dlusztus András (Pápa), Farkas Attila (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa, ZTE), Présinger Ádám (Pápa), Tóth Gábor (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Nyári Tibor (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest, Siófok), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Remili Mohamed (Újpest), Ferkó Attila (Vasas), Gáspár József (Vasas), Görgényi Dávid (Vasas), Katona Máté (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Takács Zoltán (Vasas), Tóth Balázs (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Gosztonyi András (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Mladen Brkics (ZTE), Mahir Jasarevics (ZTE), Varga Róbert (ZTE)

Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Szasa Sztevanovics (Győri ETO), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)

 

 

 

OTP Bank Liga
A 26. forduló programja
Április 27. (péntek)    
MVM Paks-Budapest Honvéd 18.00 (TV: SportM)
Április 28. (szombat)    
Újpest FC-Vasas 15.00 (TV: Sport1)
Diósgyőri VTK-Debreceni VSC-Teva 17.30  (TV: Sport1)
Kaposvári Rákóczi-Pécsi MFC-MATIAS 18.00  
Lombard Pápa-Zalaegerszegi TE 18.00  
FGSZ Siófok-Haladás Sopron Bank 18.00  
Április 29. (vasárnap)    
Videoton-Ferencváros 16.00 (TV: M1)
Kecskeméti TE-Győri ETO 18.00 (TV: Sport2)