NB I

A Haladás legyőzte a Videotont

  • MTI

Szombathelyen kétgólos vereséget szenvedett az éllovas Videoton a labdarúgó Monicomp Liga 23. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A Haladás otthon tartotta a három pontot - Fotó: www.vidi.hu
Változatos első félidőt láthattak a szurkolók, a Haladás kezdte jobban a mérkőzést, de aztán a Videoton átvette az irányítást, a hazaiak kapusának többször is bravúrra volt szüksége a hárításhoz.

A második játékrész teljes egészében a szombathelyieké volt, beszorították kapuja elé a Videotont. A vendégcsapat kizárólag védekezett, de így is előnyhöz jutott a Haladás. A hátrányba került székesfehérváriak kitámadtak, ezt azonban újabb góllal büntették a hazaiak.

Kenesei Krisztián beállítása kulcsfontosságú volt a hazaiaknak, a csatár remekül találta meg passzaival a társakat, a hajrában lőtt góllal pedig végleg eldöntötte a három pont sorsát.

A Videoton október óta először kapott ki a bajnokságban, előnye a bajnokságban 10 pont a második helyre kerülő Paksi FC előtt.

Monicomp Liga, 23. forduló:

Haladás-Videoton 2-0 (0-0)

gólszerzők: Halmosi (78.), Kenesei (87.)

Haladás: Rózsa - Schimmer (Nagy II G. 64.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. - Nagy I G., Simon Á., Molnár B., Halmosi - Sipos (Kenesei a szünetben), Fodrek (Irhás 89.)

Videoton: Bozovic - Lázár P., Lipták, Vaskó, Hidvégi (Polonkai 64.) - Gosztonyi, Sándor Gy., Elek, Vasiljevic (Farkas B. 64.) - Lencse (Nikolic 76.), Alves