Serie A

Megtört a jég, győzött az Inter; góleső Nápolyban

Magabiztos győzelemmel hangolódott a jövő heti Bajnokok Ligája-fellépésre a Napoli: az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának pénteki nyitányán 6-3-ra verte a Cagliarit. Az ugyancsak BL-nyolcaddöntős visszavágójára készülő Internazionale a hajráig nem tudott mit kezdeni a házigazda Chievóval, akkor azonban kétszer is gólt szerzett, ezzel kilenc mérkőzésen át tartó nyeretlenségi szériát zárt le.

A jövő heti Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágók miatt az Inter és a Napoli mérkőzését is előrehozták péntekre.

A régóta gyengélkedő kék-feketék Veronában vendégeskedtek, jól kezdett a Ranieri-csapat, az első percekben Sztankovics kétszer is veszélyeztetett, majd az első negyedóra végén büntetőt kapott kezezés miatt az Inter, de Diego Milito hibázott, Sorrentino védett...a vesszőfutás folytatódott, Wesley Sneijder a kapufára tüzelt, majd Sztankovics vétette el kevéssel 18-ról a kaput. A 35. percben a Chievo is eljutott Júlio César kapujáig, de közelről fölé emelt, majd a hajrában Pellisier közeli kísérletét César lábbal védte.

A második félidőben nem változott a játék képe, Sneijder lövőkedvével nem volt probléma, de ma (sem) jött össze sokáig semmi az Internek. A 79. percben a Catania riogatott, Bradley szabadrúgásból csavart Julio César kapujára, centikkel ment fölé a lövés. A 85. percben Sneijder szabadrúgását kiütötte Sorrentino, Cambiasso a kipattanót fölé lőtte. A 87. percben végül megtört a jég, jobb oldali szöglet után Samuel fejelt a hálóba (0-1). A gól felszakította a gátat, Zanetti jobb oldali beadása után Milito közelről bólintott a léc alá (0-2). Az argentin szezonbeli 14. gólját Caludio Ranieri megkönnyezte a kispadon.

Hajrágólokkal győzött az Inter a Catania otthonában

Az éppen pénteken 104. születésnapját ünneplő Internazionale győzelemmel ünnepelt, teljesen megérdemelten, január 22., kilenc veretlenül megvívott meccs után hagyta el ismét nyertesen a pályát.

A Napoli a Cataniát fogadta, ötmeccses nyerő szériával a háta mögött, (ebben a Chelsea és az Inter legyőzése is benne foglaltatik). Walter Mazzari együttesének jó sorozata ma este sem szakadt meg, a 10. percben Hamsík 22 méterről lőtt laposan a jobb sarokba (1-0), kilenc perc múlva Cannavaro fejelt az ötösről a kapufa segítségével a hálóba (2-0), a 30. percben Astori felszabadítás helyett a saját kapujába passzolta a labdát (3-0). A szardíniaiak még a szünet előtt szépítettek, Larrivey fejesével (3-1), de a második félidő elején Lavezzi tizenegyesből tovább növelte a nápolyi előnyt (4-1). A góleső nem ért véget, Gargano (5-1) góljára Larrivey megint fejjel válaszolt (6-2). Érkezett Maggio (6-2), de Larrivey a hosszabbításban megint eredményes volt (6-3).

Az Inter és a Napoli is győzelemmel hangolt a BL-re, a milánóiak lendületet vehetnek a győzelemből a Marseille elleni fordításhoz, a Napoli újból átgázolhat a Chelsea-en, eleve nyerő helyeztből.

Serie A, 27. forduló:
Napoli-Cagliari 6-3 (3-1)
gól: Hamsík (10.), P. Cannavaro (19.), Astori (30., öngól), Lavezzi (56.), Gargano (70.), Maggio (84.), illetve Larrivey (38., 77., 91.)
 
Chievo-Internazionale 0-2 (0-0)
g: Samuel (87.), Milito (90.)
 
Szombaton játsszák:
Palermo-AS Roma 20:45
Vasárnap játsszák:
Novara-Udinese 12:30
AC Milan-Lecce 15:00
Atalanta-Parma 15:00
Catania-Fiorentina 15:00
Cesena-Siena 15:00
Genoa-Juventus 15:00
Lazio-Bologna 20:45