Snooker

Ding Junhui győzött a Welsh Openen

Ding Junhui 9-6 arányban legyőzte a Welsh Open fináléjában a világranglista éllovasát, Mark Selbyt.

Ding Junhui 9-6 arányban legyőzte a Welsh Open fináléjában a világranglista éllovasát, Mark Selbyt.

Hat napnyi játék után vasárnap a finálé következett a Welsh Openen, ahol a Ding Junhui és Mark Selby mérkőzött meg egymással. Ding a korábbi körökben Mark Davist, John Higginst, Stephen Lee-t és Shaun Murphyt múlta felül, míg Mark Selby Sam Bairdot, Martin Gouldot, Stephen Maguire-t és Ronnie O’Sullivant győzte le.

A Welsh Open döntője előtt  Ding az ötödik, míg Selby a harmadik pontszerző győzelmére készült. A mérkőzést a leicesteri származású snookeres kezdte jobban, ugyanis egy 103-as breaknek köszönhetően megnyerte az első frame-et. A kínai játékos válaszára nem sokat kellett várni, gyorsan kiegyenlített (1-1).

A következő négy játszmából Ding hármat is be tudott gyűjteni (4-2), és a két frame-es különbség megmaradt a nagyszünet elejéig (5-3).

A fordulás után Selby már nem tudott komolyan felzárkózni ellenfelére, aki végig higgadt játékkal hozta le a hátralévő játszmákat. A mérkőzés Ding 9-6-os sikerével zárult, aki roppant boldogan nyilatkozott a díjátadón: „A barátnőm annyira izgult, hogy az utolsó játszmáknál már nem tudott bent maradni a teremben. Nagyon örülök, hogy győztem, hiszen rengeteg honfitársamnak szereztem ezzel örömet”- mondta a 30,000 fontot kasszírozó snookeres.

A második helyen záró Selby 16,000 fontot tehetett zsebre nagyszerű teljesítményéért.