Kosárlabda

Hanga Ádám úgy érzi sokat fejlődött első spanyolországi idényében

  • MTI

A Manresát erősítő Hanga Ádám 11 pontot szerzett az éllovas Barcelona ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság alapszakaszának vasárnapi zárónapján, ezzel számára véget ért az idény.

Amint arról beszámoltunk, a válogatott magyar légiós - akit a tavalyi NBA-amatőrbörzén kiválasztott a San Antonio Spurs - a liga honlapja szerint 30 percet játszott a mérkőzésen, amelyet a házigazda Manresa 77-71-re elvesztett.

"Szoros meccset tudtunk játszani az alapszakaszgyőztes Barcelonával, ezt akartuk elérni" - nyilatkozta az MTI-nek Hanga. "Ezzel véget ért az első évem Spanyolországban. Nagyon sokat dolgoztam, és örülök neki, hogy sikeres tudott lenni a csapat és én is. A célunkat elértük, sőt túl is teljesítettük. Nagyon jól érzem magam Manresában, szívesen fogok visszajönni a következő szezonra. Érzem, sokat fejlődtem, megerősödtem, jobb játékos vált belőlem. Azt is tudom, hogy sokat kell még dolgoznom, és fogok is. A szezon elején a dobások nem mentek, viszont a második felére már az is kezdett összeállni. Remek játékosok játszanak ebben a bajnokságban, sokat lehet tőlük tanulni, nem hiába tartják Európa legerősebb ligájának. Ezt saját bőrömön is tapasztaltam. A jövő héten ha minden jól megy, már otthon leszek. Néhány nap pihenő után elkezdem az egyéni edzéseket Budapesten, júliusban pedig a válogatott programot."

A Lagun Aróban légióskodó, ugyancsak válogatott Lóránt Péter 16 perc alatt 5 pontot szerzett a Gran Canaria ellen 93-78-ra megnyert találkozón.

A Manresa 15 sikerrel és 19 kudarccal a 12., a Lagun Aro (19/15) pedig az 5. helyen zárta a 18 csapatos - és Európa legerősebb pontvadászatának számító - spanyol bajnokság alapszakaszát. Az első nyolc, köztük Lóránt együttese a felsőházi, míg a 17. és 18. csapat az alsóházi rájátszásban folytatja.