Újpest

Az új tulajdonosnak nem okoz gondot anyagilag rendbe tenni a csapatot

Mint arról honlapunk is beszámolt, az Újpest Fc-nek szerdától Roderick Duchatelet személyében új többségi tulajdonosa van. A belga üzletembernek nem okoz problémát rendbe tenni a lila-fehér klub anyagi gondjait.

Az egyesület szerdán megtartott, rendkívüli sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a belga vállalkozó csaknem 95 százalékos tulajdonrészt vásárolt meg az egyesületet eddig működtető City Budapest Zrt-től.

Duchatelet azt mondta, jelenleg a legfontosabb feladat a pénzügyi helyzet rendezése és a sportszakmai problémák megoldása, a távolabbi jövőt illetően pedig azt szeretné, ha az Újpest megismételné az 1970-es években elért eredményeit - a lilák 1969-től zsinórban hét bajnoki címet szereztek, 1974-ben az elődöntőig jutottak a BEK-ben.A belga üzletember számára nem okoz gondot finanszírozni a lila-fehér klubot"Tisztában vagyok vele, hogy a klubnak sem az anyagi, sem a sportszakmai helyzete nem a legfényesebb jelenleg, annak ellenére, hogy a hétvégi győzelemnek köszönhetően újra a középmezőnybe került. Az anyagi gondokkal is tisztában vagyok, hiszen ez is az üzlet része, de szeretném minél gyorsabban egyenesbe hozni a dolgokat. Azt gondolom, ez számunkra nem jelent problémát." - nyilatkozta "bemutatása" után nem sokkal az ujpestfc.hu-nak Roderick Duchatelet, aki azt is elárulta, hogy az Újpest idei költségvetésén már nem kíván változtatni, és a jövőben sem valószínű, hogy ugrásszerűen megnőne a negyedik kerületi csapat büdzséje.

"A csapatnak részben magának kell kialakítania a költségvetését, például a nemzetközi kupaszereplés is sokat jelentene anyagilag. Ezt nagyon kemény munkával és jó játékkal lehet elérni. Belgiumban a legtöbb klub önfenntartóan működik, ez történt a korábbi csapatomnál is: megnyerte a kupát és kikerült a nemzetközi porondra, ami generálta a költségvetés a megugrását."