NB I

A Honvéd a Videoton otthonában nem tudta kihúzni 0-0-val

A két fordulóval ezelőtti, Ferencváros ellen elért idegenbeli döntetlen után ezúttal Székesfehérváron, a Videoton otthonában próbált meg pontot szerezni a Honvéd az OTP Bank Liga 22. fordulójában. Közel álltak hozzá Supka Attila tanítványai, de az utolsó pillanatban szerzett góllal nyert a címvédő.

Az utolsó pillanatban került a Honvéd kapujába Kemenes Szabolcs, akinek akadt is dolga az első félidőben. Igaz, először még a védők mentettek Ceolin, majd Délczeg lövéseinél, illetve Walter lőtt a kapu mellé, de a 17. percben már neki kellett Torghelle elől menteni, sikerrel tette.

A Videoton és a Honvéd játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén az NB I-ben 2012-ben.

Kicsivel később már komolyat kellett védenie, amikor szintén Torghelle lőtt kapura egy kontra végén. A csatár a félidő hajrájában nem sokkal lőtt a kapu főlé, majd Mitrovics lapos lövését védte még a szünet előtt Kemenes.

A fordulás után Vinicius gyorsan a kapuba talált, de kézzel, úgyhogy csak egy sárga lap lett a jutalma. A folytatásban még nagyobb lett a Videoton fölénye, Brachi szabadrúgását kellett védenie Kemenesnek, Torghelle kapu fölé lőtt, a hajrában pedig a Honvéd védőinek kellett több helyzetnél is nagyokat menteniük.

Úgy tűnt, hogy a vendégek egy pontot a Sóstói Stadionban is megmentenek, de a hosszabbítás utolsó pillanataiban egy jobb oldali beadás után Torghelle 13 méterről a hálóba tudott fejelni, így a Videoton nyert, és megerősítette harmadik helyét aktuális ellenfele előtt. (1-0)

NB I
22. forduló
Videoton FC-Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Székesfehérvár, 4138 néző, V: Takács J.
gólszerző: Torghelle (91.)
sárga lap: Vinicius (48.), illetve Délczeg (68.), Vidovic (69.)
Videoton: M. Bozovic - Brachi, Caneira, Vinicius, Szolnoki (Nikolics 50.) - Tóth B., Mitrovic - Oliveira (Kovács I. 78.), Sándor (Gyurcsó 66.), Walter Lee - Torghelle
Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Vidovic - Horváth A. (Hidi 88.), Johnson, Ivancsics, Ceolin (B. Bozovic 60.), Vécsei - Délczeg (Tchami 88.)

Fotó forrása. www.vidi.hu