UEFA

A Real Madrid hat Barca játékost és Guardiolát is eltiltaná

Az UEFA-hoz eljuttatott beadványban Alvest, Pedrót, Busquetset, Pintót, Valdest és Keitát szeretné elmeszelni a királyi klub a Barcelona játékosai közül, amiért a múlt szerdai Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén színészkedtek.

Dani Alves fekszik - Fotó: AFP

A Real Madrid múlt héten hivatalos oldalán jelentette be, hogy jogi lépéseket tesz az UEFA-nál a játékvezető megtévesztése miatt a Barcelona ellen. A királyiak szerint a Barcelona játékosok folyamatos színészkedés vezetett oda, hogy a bíró igazságtalanul kiállította Pepét a két csapat 2-0-ás barcelonai győzelemmel véget ért Bajnokok Ligája-elődöntőjén.

A Real megítélése szerint ez a döntés a katalánok folyamatos sportszerűtlen magatartása miatt történhetett meg. Most már az is kiderült, hogy hat barcelonai játékost szeretnének eltiltatni valamint az edzőt, Josep Guardiolát. Három katalán futballista két mérkőzésen nem léphetne pályára, a szerintük színészkedő Alves, Pedro és Busquets, valamint további hármat - Pintót, Valdest és Keitát - egyre meszelnének el.

Ez azért is érdekes, mert az első három játékos így a Wembleyben sem léphetne pályára, így a Real Madrid nem csak saját magának, hanem a feltehetően döntőbe jutó Barcelona ellenfelének is megkönnyítené a dolgát.

A panasz részletesen leírja, kinek miért kellene büntetést kapnia és hogya a bűnét a találkozó hányadik percében követte el. Az is szerepel a beadványban, hogy Josep Guardiola volt az egész kitalálója, miatta viselkedtek sporszerűtlenül a Barcelona játékosai, ezért őt is el kell tiltani.

Az UEFA megvizsgálja a beadványban szereplő panaszokat, de nagy meglepetés lenne, ha ez alapján bárkit is eltiltanának.

A Barcelona játékosai "nagyszerű" színészi teljesítménye a Real Madrid ellen