Tour de France

Contadort kifütyülték a csapatbemutatón - videó

  • VNA

A francia közönség nem bánt kegyesen Alberto Contadorral, a Tour de France címvédőjét ugyanis többen kifütyülték a csapatbemutatón.

Csütörtökön ünnepélyes keretek között  egy bikaviadalokra rendszeresített arénában tartották meg az idei Tour de France hivatalos csapatbemutatását. A 98. alkalommal sorra kerülő francia körverseny előtt szakértők egységesen a tavalyi párharc megismétlődését várják, így a spanyol Alberto Contador és a luxemburgi Andy Schleck között dőlhet el a végső győzelem kérdése. A közel 10.000 néző előtt rendezett csapat prezentáción (ahol többeket római kori hintóban hoztak be az anfiteátrumba) a közönség reakciója egyértelmű volt a szimpátiát illetően. Amíg a Leopard Trek csapatában tekerő, trónkövetelő Schlecket heves ünneplés fogadta, addig a Tour címvédőjének számító Contador esetében az udvarias taps szórványos füttyszóval keveredett.

Bár a Tour de France idei 22 csapatos mezőnyében is számtalan olyan kerekes van, aki korábbi doppingvétsége miatti eltiltást követően tér vissza a versenyre, az eddig - hivatalosan - még nem lebukott spanyol klasszis mégis sokaknak szúrja a szemét. A legnagyobb sikert Sylvain Chavanel és csapatának bemutatása aratta, a francia bajnoknak a közönség születésnapja alkalmából össznépi énekléssel is gratulált. Külön készült a Garmin-Cervelo csapata a bemutatásra, amely a parókába bújt Thor Husvohd vezetésével egyedi performanszot mutatott be.