Karrier

A magyar puzzle - ez motiválta Dzsudzsákot az oroszok szerint

Dzsudzsák Balázs az orosz élvonalban szereplő Anzsi Mahacskalától a bajnokság másik meghatározó együtteséhez, a Dinamo Moszkvához szerződik. Orosz források szerint Dzsudzsákért 19 millió eurót fizet a Dinamo, ebből 15 milliót azonnal átutal az Anzsinak, maradék tartozását pedig a későbbiekben egyenlíti ki.

Dzsudzsák Balázs a Dinamóba szerződött

Vajon mi motiválhatta Dzsudzsák Balázst, hogy az Anzsi Mahacskalából a Dinamo Moszkvába szerződjön? Erre a kérdésre keresi a választ Oroszország egyik legnagyobb sporttal foglalkozó oldala, a sport.ru.

A cikk szerzője kijelenti: Oroszországban is mindenkit váratlanul ért Dzsudzsák klubváltása, hiszen a tárgyalásokat sikerült a legnagyobb titokban tartani egészen a megegyezésig. A 19 millió euró lenyűgöző összeg, könnyen lehet, hogy a Premjer-liga legnagyobb téli üzlete lesz a magyar játékos klubváltása.

A klubcserével kapcsolatban az orosz lap megemlíti, hogy a balszélső mindössze 8 tétmérkőzést játszott az Anzsi Mahacskalában, méghozzá gól és gólpassz nélkül, ami nem túl jó eredmény.

Hogy mi motiválhatta Dzsudzsákot a klubváltásban? A jobb anyagi feltételek nem valószínű, hiszen az Anzsi Mahacskalánál a Dinamo Moszkva nem rendelkezik erősebb pénzügyi háttérrel.

A nemzetközi porondon való szereplés lehetősége? Ez a feltevés már sokkal közelebb áll a valósághoz, hiszen az Anzsinál több évre előre tervezték csak a Bajnokok Ligájában való indulást. A Dinamo Moszkva pedig rendszeres résztvevője a nemzetközi kupasorozatoknak, ősszel akár a BL-ben is indulhat. Az Anzsi az óriási pénzügyi lehetőségei ellenére sem szerepel kimagaslóan, mindössze 8. a bajnokságban.

A legfőbb ok azonban a szerző szerint az, hogy nem volt biztos helyzete az Anzsiban az új edző, Jurij Krasznozsan érkezésével. Ezen felül a Dinamo játékosaként végig Moszkvában maradhat, ahol biztonságos az élet, nem kell a főváros és Dagesztán között ingáznia nap mint nap.

Ez semmiféleképpen sem visszalépés Dzsudzsák számára a lap szerint, hiszen új impulzusokat szerezhet a Dinamónál, akár az egyik vezére is lehet a kék-fehér alakulatnak. De ezt az idő el fogja dönteni...