NFL

Tom Bradyék az utolsó pillanatban vesztették el veretlenségüket

  • Molnár Dávid

Vasárnap folytatódott az észak-amerikai profi futball liga a harmadik fordulóval, amely nem akármilyen rangadót hozott: Buffalóban két száz százalékos csapat, a Bills és a Patriots csapott össze, egy nem mindennapi meccsel megörvendeztetve a szurkolókat.

Tom Brady másfél negyed alatt három TD passzt is kiszórt csapattársainak, de ez is kevés volt ahhoz, hogy megállítsák a hazaiakat a feltörekvésben. Bár a vendégek irányítója 386 yarddal gyarapította idei yardjainak számát, négy labdaeladása soknak bizonyult, főleg a negyedik játékrész elején, amikor Drayton Florence az ellenfél térfelén belül Brady passzát megkaparintva 27 yardos futás után TD-t ért el, és először a mérkőzés során vezetést szerzett a hazaiaknak. A vendégeknek még futotta annyira erejükből, hogy 3:25-tel a vége előtt kiegyenlítsenek 31-31-re, de Rian Lindell az utolsó pillanatban szerzett mezőnygóljával eldöntötte a meccset a hazaiak javára. A két veretlen csapat közül a Bills maradt talpon, mely 34-31-re legyőzte csoportriválisát.

Tom Brady, a New England Patriots irányítója dobja el a labdát, miközben a Buffalo Bills egyik játékosa fogja meg a bokáját az NFL-ben 2011 szeptemberében

Eli Manning vezérletével a New York Giants az NFC keleti csoportrangadóját nyerte meg 29-16-ra a Philadelphia Eagles ellen. A vendégeknek elég volt csupán az első és az utolsó játékrészben 2-2 TD a győzelemhez, a második és a harmadik negyedben a hazaiak csupán Alex Henery három mezőnygóljának és LeSean McCoy 11 yardos TD-jának köszönhetően tudták lefaragni a Giants előnyét. Michael Vickről elmondható, hogy nem ez volt élete mérkőzése, mindössze 176 yardra futotta a múlt heti Atlanta elleni mérkőzésen sérülést szenvedett irányítótól. Szinte senki sem gondolta volna ezt a szezon előtt, de három forduló után az Eagles egy győzelemmel és két vereséggel áll a divíziójuk legalján.

A Houston Texans szintén idegenben veszítette el veretlenségét New Orleansben. A végig kiegyenlített játékot hozó mérkőzés negyedik negyedének elején Matt Schaub 26 yardos dobását kapta el James Casey, amivel 26-17-re mentek már a vendégek. Drew Breesnek több sem kellett, alig két és fél perc leforgása alatt két TD passzával megfordította a mérkőzést. 4:13-mal a vége előtt Schaub egy újabb 6 pontot érő passzal örvendeztette meg a Texans szurkolókat, azonban mégsem ez volt a végszó, hanem Mark Ingram 13 yardos TD-ja, alig 3 perccel a vége előtt. A Saints ekkor kockáztatott, és a TD utáni megszokott mezőnygól helyett egy két pontot érő próbálkozást értékesítettek, miután Lance Moore elkapta Brees passzát. Kialakult ezzel a 40-33-as végeredmény, mellyel a Saints a csoportja élére ugrott.

A kora este további mérkőzésein a Detroit hosszabbításban 26-23-re győzte le idegenben a Minnesotát, míg a Cleveland igen csak nyögvenyelősen, de Colt McCoy utolsó pillanatban kiszórt TD-jével legyőzte hazai pályán a nyeretlen Miami Dolphinst 17-16-ra. Carolinában Cam Newton győzelemre vezérelte a Pantherst, és megszerezte ezzel csapata első győzelmét az idei alapszakaszban. Az újonc irányító 158 yardot dobott egy TD-nal kiegészítve, ugyanakkor passzjátéka koránt sem volt annyira meggyőző, mindössze 53%-ban voltak pontosak passzai.

A San Fransisco egy rendkívül szoros meccset követően nyert a Bengals otthonában 13-8-ra, és ezzel további egy hétig a csoportja élén maradhat, ha az Arizona kikap vagy szintén kisarányú győzelmet arat. Két ötven százalékos csapat találkozott Tennessee-ben, ahol a hazaiak Matt Hasselback vezérletével és Rob Bironas 46 yardos mezőnygóljával nyertek a Denver ellen 14-17-re.

NFL
3. forduló
Cincinnati Bengals-San Fransisco 49ers 8-13
Carolina Panthers-Jacksonville Jaguars 16-10
Minnesota Vikings-Detroit Lions 23-26 h.u.
Tennesse Titans-Denver Broncos 17-14
Philadelphia Eagles-New York Giants 16-29
New Orleans Saints-Houston Texans 40-33
Buffalo Bills-New England Patriots 34-31
Cleveland Browns-Miami Dolphins 17-16