Férfi kézilabda bajnoki döntő

Öt percig volt szoros, utána tarolt a Veszprém

A címvédő MKB Veszprém hazai pályán magabiztosan 33-26-ra győzte le a Pick-Szeged csapatát, ezzel megszerezte a vezetést a bajnoki döntőben.

Terzic csak szenvedett a veszprémi védők szorításában - Fotó: MTIA találkozó első gólját Mirsad Terzic lőtte, amire Törő Szabolcs válaszolhatott volna, ám hétméteresét Dejan Perics kivédte, Butenko viszont kiegyenlített.

Öt percig, 2-2-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a Veszprém Sulic és Terzic góljával két góllal elhúzott. Villámgyors indulásokkal nem tudott mit kezdeni a vendégcsapat, Iváncsik és Laluska találata már a négygólos hazai előnyt jelentett.

Ezt követően beindult a hazai henger, Periccsel és a gyors lerohanásokkal nem tudtak mit kezdeni Skaliczki fiai, a szünetben már 21-12-re vezettek.

A fordulás után sem tudott sokkal közelebb jönni a Szeged, bár Sulc góljaival némileg közelebb tudott kerülni a Szeged. A 44. percben lehetett volna mínusz négy, de Perics ismét ziccert fogott. Ezután újra az MKB dominált, Iváncsik Gergő ejtésével már 25-14 volt az állás.

A Szeged ezután sem tudott feljebb zárkózni, így a Veszprém magabiztosan, 33-26-ra nyerte meg az első mérkőzést.

 

Férfi kézilabda NB I, döntő, 1. mérkőzés

MKB Veszprém-Pick Szeged 33-26 (21-12)

A párharc állása 1-0 a Veszprémnek

A további program:

2. mérkőzés: május 8., vasárnap, 11:35 ó: Pick Szeged-MKB Veszprém
3. mérkőzés: május 22., vasárnap, 11:35 ó: MKB Veszprém-Pick Szeged

ha szükséges:

4. mérkőzés: május 25., szerda, 18 ó: Pick Szeged-MKB Veszprém
5. mérkőzés: május 29., vasárnap, 11:35 ó: MKB Veszprém-Pick Szeged