NB I

Lencse mesterhármasa három pontot ért a Bozsik Stadionban

A KTE többek között Lencse László három góljával 4-1-re nyerni tudott a Honvéd otthonában az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

Lencse volt a meccs hőse - Fotó: kecskemetite.hu

Tököli Attila és Bori Gábor eltiltása miatt nem szerepelhetett a vendégeknél, így nem volt kérdés, hogy elől Lencse László kezd majd. A Honvédban Kemenes kapus ismét a kispadra szorult, Sánta védett, elől pedig Délczeg és Hadzic rohamozott. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, egy gyors támadás végén Litsingi passzát becsúszva Lencse püfölte az oldalhálóba. Az ellentámadás után pedig Hadzic indulhatott el a jobb oldalon, lövése pedig a kapufáról pattant az alapvonalon túlra. A 24. percben Botis adott be számára fura helyről, a jobb oldalról, Hadzic pedig háttal a kapunak alig kotort mellé. Amikor már úgy tűnt, hogy a félidőben 0-0-val vonulnak a csapatok a szünetre jött Lencse: az egykori MTK-játékos remekül vett át egy labdát a tizenhatoson belül, majd 10 méterről jobbról a hosszú sarokba lőtt (0-1). Így egygólos volt a KTE előnye a szünetben.

A második félidő harmadik percében jött az újabb Lencse-gól: a támadót Szavics ugratta ki, ő pedig 10 méterről a kapu bal oldalába csavart (0-2). A 63. percben végleg eldőlt a mérkőzés, Szavics kényszerítőzött Lencsével, majd Botis és Debreceni között 14 méterről a kapuba gurított (0-3). A Honvéd ezután is csak szenvedett, nem tudta áttörtni a vendégek védelmét. A 82. percben mégis szépítettek a hazaiak: Vidovics adta be a labdát balról, Faggyas pedig hat méterről a kapuba továbbított (1-3). Két percig reménykedhettek csak a hazai nézők, Bertus bal oldali beadását ugyanis Lencse fejelte közelről a kapuba (1-4). A KTE meglepően magabiztos sikert aratott a Bozsik Stadionban.

OTP Bank Liga
21. forduló
Budapest Honvéd-KTE 1-4
Gólszerző: Faggyas (82.) ill. Lencse (42., 48., 84.), Szavics (63.)