NB I

A Zalaegerszeg egy góllal verte a Paksot

A zalaiak már a 39. percben megszerezték a vezetést Horváth András góljával, amire a Pakstól nem érkezett válasz, így a ZTE 1-0-ra nyert az NB I 19. fordulójában. A vendégek játékosa, Csehi Tamás súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

A Paks nem szerzett pontot - Fotó: www.ztefc.hu
Kis híján öngóllal indult a találkozó, a hazaiak kapusa, Vlaszák Géza csak nézte a megpattanó játékszert, de szerencséjére a kapufa védett helyette, így nem került előnybe a Paks. A 6. percben aztán jött az „egyenlítés”, Balázs Zsolt találta el a vendég kapufát.

A 9. percben aztán sajnálatos módon súlyos sérülés történt. Csehi Tamás nem tudta folytatni a játékot, mivel egy labdaszerzés során csúnyán maga alá fordult a bokája, helyette Báló Tamás lépett pályára. A megsérült játékosnak jobbulást kívánunk!

A 22. percben ismét volt dolga Vlaszáknak, egy baloldali beadásra kellett kivetődnie, mert Sipeki veszélyesen érkezett. A 26. perc ismét kettejük párharcát hozta, a paksi játékos 28 méterről rátűzte, de a ZTE kapusa hatalmas bravúrral a kapufára mentett.

A vendéghelyzetek után a hazaiak lassan visszavették a játék irányítását, ami a 39. minutumban érett góllá. Horváth András lőtt kapufás gólt a tizenhatos vonaláról, ezzel előnybe került a Zalaegerszeg (1-0).

A találat után visszább húzódtak a kék-fehérek, de a játékrész végéig nem változott a mérkőzés eredménye. A futball helyett inkább a küzdelem dominált, a vendégek nem sokat mutattak.

A második félidő első nagy helyzetét a hazaiak hagyták ki, Simon Attila elé került a labda, de a 27 éves csatár hajszállal fölé küldte.

A 79. percben közel állt a ZTE a második találathoz, Simon lépett ki a védők közül, de Csernyánszki Norbert jól élt együtt a játékkal, és rávetődött a labdára. Öt perccel később ismét hatalmas helyzet maradt ki, ismét Simon lőtt, de nem találta el a kaput.

A Paks még kétszer próbálkozott a lefújásig az egyenlítő gól begyötrésével, de nem jártak sikerrel Kis Károly fiai, így a Zalaegerszeg megőrizte egygólos előnyét.

NB I, 19. forduló:

Zalaegerszeg-Paks 1-0 (1-0)
gólszerző: Horváth (39.)