Hathárom TV

Kényszerpályára kerültünk - Mocsai Lajos

A férfi kézilabda Európa-bajnokságon lejátszotta első mérkőzését a magyar válogatott az oroszok legjobbjai ellen (31-31). Mocsai Lajos, a magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Hathárom TV-nek elmondta, hogy Iváncsik Tamás és Zubai Szabolcs sérülése miatt kényszerpályára kerül a válogatott. A kapitány szerint meglepetés lenne a továbbjutás, hiszen bravúrra lenne szükség, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk a spanyolok és a franciák ellen, de erre készülünk.

"Tamásnál súlyosabbnak tűnik a térdsérülés. Reméljük, hogy porc és egyéb más sérülés nem jelentkezik nála. Zubai Szabi izomszakadásából adódóan fájdalmai vannak, de nála még él a remény, hogy továbbjutás esetén bekapcsolódhat a versenybe. Amit jónak találok, hogy hallgatva a megérzésemre 16 fő helyett 15 főt neveztem. Ilyenformán a balszélső, a kapus és a beálló poszton van mód cserére. A kapusteljesítményünk nem volt megnyugtató, azonban valószínűleg kényszerpályára kerülök, mert Iváncsik Gergőnek a vádlijával többször volt probléma, beállóban Zubai lesérült és így Szöllősi Szabolcs játéka előtérbe került." - mondta Mocsai Lajos a hatharom.com-nak.

A szabályok értelmében a csoportkörben csupán egy játékosot tudunk cserélni. Ha a válogatottunk tovább tud jutni, akkor a középdöntőben van mód újab két embert pótolni. Az oroszok elleni döntetlen azt is jelenti, hogy ha egyik válogatott sem tud pontot szerezni a franciák és az őket legyőző spanyolok ellen, akkor a gólkülönbség fog dönteni a továbbjutásról.

"Ez semmin nem változtat, a spanyolok és a franciák is esélyesebbek nálunk. Az első bravúrt megtettük az oroszok ellen, készülünk a következő ellenfelünkre. Mi kint vagyunk az olimpiai kvalifikációs tornán, ahova jónéhány nagynevű válogatott még nem tudott kijutni. Ebből adódóan nekünk ebből a halálcsoportból hatalmas bravúr lenne a továbbjutás, nemzetközi szenzáció. Erre készülünk."

Az interjút teljes egészben alább meghallgathatod.