Férfi kézilabda

Újabb erősítés érkezett Barcelonából a Veszprémhez

  • MTI

Az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata hároméves szerződést kötött Cristian Ugaldéval, aki így a magyar bajnok történetének első spanyol játékosa lett.

A klub csütörtökön jelentette be, hogy megállapodott a barcelonai nevelésű balszélsővel, aki 2015. június 30-áig írt alá a Veszprémhez.

Ugalde már 18 évesen szerepelt a spanyol válogatottban, amelyben eddig 72 alkalommal jutott szóhoz, és tagja a londoni olimpiára készülő keretnek is. A 24 éves játékos a Bajnokok Ligája-győzelem mellett három spanyol bajnoki aranyérmet és három Spanyol Kupa-elsőséget szerzett.

Cristian Ugalde a spanyol férfi kézilabda-válogatottban.

A játékos elmondta, azért döntött a Veszprém mellett, mert a magyar bajnok Európa élvonalába tartozik, ráadásul az új vezetőedzővel, a spanyol Antonio Carlos Ortegával is jó viszonyt ápol. Ugalde szerint a Veszprém az elmúlt években legfőképpen a szerencsétlen sorsolás miatt nem jutott be a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában, ám szerinte a mostani kerettel ez összejöhet a csapatnak.

Hozzátette: az elmúlt időszakban a gazdasági válság Spanyolországot is erősen sújtja, a kézilabdát sem kerüli el, emiatt a játékosok keresik a lehetőségeket, hogy a legjobb környezetben készülhessenek.

Ugalde elmondta, amennyiben tagja lesz a spanyol válogatott olimpiára utazó keretének - amelyet pénteken hirdetnek ki -, akkor az ötkarikás játékok után, egyébként pedig már június 23-án csatlakozik a Veszprém keretéhez.

A nemzetközi porondra a 2007/08-as szezonban robbant be igazán, amikor a BL-ben 34 gólt szerzett, míg legnagyobb sikerét tavaly érte el azzal, hogy a BL-t megnyerő katalán együttes meghatározó tagja volt.

A Veszprém május 29-én adta hírül, hogy ugyancsak három évre megszerezte a Barcelonától a chilei beállóst, Marco Onetót. Ezen kívül a magyar és a katalán klub tárgyal arról is, hogy Nagy László - aki három év kihagyás után a múlt héten tért vissza a magyar válogatottba - mikor csatlakozhat az MKB Veszprémhez, jövő nyáron vagy előbb.

A csapat munkáját nyártól a spanyol Antonio Carlos Ortega vezeti.