Serie B

Laczkót is megpofozták a Sampdoria feldühödött szurkolói

A Serie B-ben szereplő Sampdoria szombaton 4-2-es vereséget szenvedett a Nocerina otthonában. A mérkőzés után a genovai repülőtéren a feldühödött ultrák tojással, paradicsommal és naranccsal dobálták meg a csapatot, több szurkoló egészen közel került a játékoshoz, néhány pofon is elcsattant, aminek a Samp egyik légiósa, Laczkó Zsolt is elszenvedője volt.

A Cristoforo Colombo repülőtéren tömegverekedés alakult ki

A tuttomercatoweb.com olasz portál arról ír, hogy mintegy 40 szurkoló támadta meg a csapatot a Cristoforo Colombo repülőtéren, és Andrea Rispoli mellett Laczó Zsoltnak is kijárt a pofonokból. Rispoli járt rosszabbul, olyan erősen ütötték meg ököllel, hogy kitört egy foga. A találkozón Laczkót egyébként az 59. percben cserélték be. A Sampdoria másik magyarja, Koman Vladimir nem volt a Nocerina elleni keret tagja, így nem utazott el Nocera Inferioréba.

A rendőrség lefoglalta a repülőtér biztonsági kameráinak felvételeit, és eljárást indított. A klub hivatalos honlapján közleményben ítélte el a történteket. "A Sampdoria szurkolói mindig is kitűntek rendkívül erős kötődésükkel a csapat iránt. Megértjük csalódottságukat, ami a tavalyi kieséssel csak tovább fokozódott, de nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy jogos elégedetlenségét erőszakos cselekmények nélkül fejezze ki."

A Sampdoria 12. forduló után négy győzelemmel, hat vereséggel és két döntetlennel a tabella hatodik helyét foglalja el. Kedden délután a Crotone együttesét fogadják a hétközi játéknapon.