NB I

Olyat gólokat kaptunk, melyeket NB I-es csapat nem kaphat - Marijan Vlak

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában a címvédő Videoton hazai pályán 4-1-es győzelmet aratott a Vasas felett. A fehérváriak portugál vezetőedzője szerint akár nagyobb arányban is nyerhettek volna, míg kollégája, a horvát Marijan Vlak gyermeteg hibákról beszélt.

A vasárnapi találkozón ugyan a vendég Vasas szerzett vezetést, a Videoton gyorsan egalizált, majd elsősorban a második féliőben mutatott játékának köszönhetően könnyed győzelmet aratott.

"Azért volt fontos ez a győzelem a Vasas ellen, hogy a fiúk bízzanak magukban, és abban a rengeteg munkában, amit elvégeznek." - mondta a találkozóról Paulo Sousa, a Videoton trénere. "A kapott gólra jól reagáltunk, gyorsan sikerült egyenlítenünk. Rögzített helyzetekben ezen a mérkőzésen is jók voltunk. Ez amúgy is jellemző ránk a szezon eleje óta. A második félidőben intenzívebben játszottunk, több komoly helyzetünk is volt, akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Kollégámnak sok sikert kívánok a szezon hátralevő részében!"

A biztatás el is kél az angyalföldiek részére, hiszen a fordulóban a kiesés elöl menekülő riválisok valamennyien pontot illet pontokat szereztek. "Az egyik legjobb magyar csapat ellen játszottunk." nyilatkozta Marijan Vlak a összecsapást követő sajtótájékoztatón.  "Az első félidőben jól tartottuk magunkat. A második játékrészben gyorsan kaptunk két gólt, ez pedig megfogta a csapatomat. Olyan gólokat kaptunk rögzített szituációkból, amilyeneket egy NB I-es csapat nem kaphat, igaz ez a harmadik gólra is, hiszen olyan hibát nem szabad elkövetni. Fel kell készülnünk az utolsó hat fordulóra. Ha úgy tudunk játszani, mint ma az első félidőben, akkor szép sikereket érhetünk még el."

A Vasas verségével jelenleg a tabella 15. helyén található, lemaradása a még bent maradást érő 14. helytől három pont.