Vízilabda

A Honvédnál nincs pénz a válogatott játékosokra

Elhagyja a bajnoki negyedik Groupama Honvédot három válogatott vízilabdázója, az anyagi válság ellenére indulnak a bajnokságban, sőt a nemzetközi kupaszereplést sem engedik át másnak. Vad Lajos edző marad - a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a tréner azt is elmondta, hogy jövőre négy gazdag vízilabdaklub lesz, a többiek az amatőr szint felé süllyednek.

"Sok kérdés még a pénz függvénye, de a Groupama azért mögöttünk marad, a bajnokságban szerintem biztosan el tudunk indulni. Azt se felejtsük el, hogy a csapat nemzetközi szereplésre jogosult és élni is kíván vele, hiába ácsingózik a helyünkre mögöttünk végzett, leszerepelt gazdag klub, rossz hírem van számukra: elindulunk a nemzetközi kupában is” - mondta Vad Lajos.

Gór-Nagy Miklós (jobbra) is távozik a Groupama-Honvédtól„A magyar bajnokság pénzügyi lufija kezd kidurranni, nem lesz még egyszer hat bivalyerős csapat, finanszírozhatatlan ennyi gárda. Szép szezon volt, megmutatta a magyar póló erejét, de ilyen jó darabig nem lesz. Van négy úgymond gazdag csapat, a többi szinte amatőrként fog tovább vízilabdázni” - jósolta az edző.

A Honvéd trénere úgy fogalmazott: „a jó játékosok, a kelendő piacképes emberek távoznak, a pénztelenség ide vezet. Legjobban maga a közeg, a hétköznapok hiányoznak majd ezekkel a srácokkal. A fix pont úgy néz ki, én vagyok: maradok a kispadon alighanem, velem pedig három-öt játékos maradhat. A három válogatottunk már eligazolt, Hárai a Vasasba, Szivós Szegedre, Gór-Nagyról is tudom már, hova távozik, rövidesen bejelenti majd az új csapatát. Nagyon korrektek voltak, többen megkönnyezték, de a pénztelenség nagy úr, a játékoskarrier pedig rövid. Ha lett volna pénz, kevesebbért is maradtak volna, mert az ő szavaik szerint talán tízévente alakul ki olyan közösség, mint nálunk”.

„Nekem a Honvédnál nem elölről, hanem még előrébbről kell újrakezdenem. Marad velem valószínűleg a két Hangody doktor, Mátyás Zoltán, ők talán biztosak, Gergely István később dönt. Rajtuk kívül fiatalokra kell alapozni, akik nem érnek még oda kész játékosként a négy nagycsapat valamelyikéhez. Teljesen kísérleti év következik nálunk, lesz benne izgalom” - tette hozzá Vad Lajos.