Seria A

Marotta szerint Agüeróval a Juventus minőségileg javulhatna

A torinói klub általános igazgatója szerint az Atlético Madrid támadója ideális választás lenne a Juventus számára.

Sergio Kun Agüero, az Atlético Madrid játékosa
Az argentin egy nagyszerű játékos, ha a csapat minőségi javulását szeretnéd elérni, ő az akire szükséged van”- nyilatkozta Marotta az olasz sajtónak.

A 23 éves argentin csatár körül több európai sztárcsapat is „legyeskedik”, a Juventus mellett a Real Madridot érdekelné leginkább az apró termetű gólvágó, ráadásul a játékos maga is a királyiakhoz igazolna.

Az Atlético azonban nem szívesen válna meg legjobbjától, ha mégis akkor azt csak is komoly összeg ellenében tenné meg. Gregorio Manzano, a madridi csapat élére nemrégiben kinevezett vezetőedző kijelentette, hogy Agüero ügyében július 4-éig hajlandóak tárgyalni, utána azonban kénytelenek lesznek a kérők kifezetni 45 millió eurós kivásárlási árat. Marrotta nyilatkozata azt engedi sejtetni, hogy az olaszoknak szükségük lenne Agüeróra, de ha kicsúsznak az időből, kétséges, hogy képesek lennének kifizetni a fent említett összeget.

Giuseppe Marotta a sajtó munkatársainak kérésére kitért a Vucinic-ügyre is: mint ismert a AS Roma montenegrói csatára elhagyná a fővárosi alakulatot, állítólag épp az "Öreg hölgy" kedvéért. Az általános igazgató azonban cáfolt: "remek labdarúgó, de ő a Roma játékosa".

Mindemelett szinte biztosra vehető, hogy a svájci válogatott Stephan Lichsteiner Rómából Torinóba teszi át a székhelyét. A Lazio 27 éves védőjét nem hivatalos információk szerint 9 millió euróért szerezték meg a zebramezesek.