EURO 2012

Terry vagy Rio Ferdinand lemaradhat az Eb-ről

Az angol média biztosra veszi, hogy John Terry rasszista ügye miatt vagy a Chelsea védőjét, vagy a Manchester United játékosát, Rio Ferdinandot nem viszi ki az Európa-bajnokságra az új szövetségi kapitány, Roy Hodgson.

John Terry rasszista ügye miatt vagy a Chelsea védője, vagy a Manchester United játékosa otthon maradhat.

Mint ismert, Terry a tavaly októberi, Queen's Park Rangers-Chelsea Premier League-mérkőzésen a vád szerint rasszista kifejezésekkel illette Anton Ferdinandot, Rio öccsét. Az ügy bíróság elé került, de az ítélethirdetést az Európa-bajnokság utánra halasztották. Az ügy miatt az angol válogatott egysége is megbomolhat, Rio Ferdinand érthetően nem keresi Terry társaságát, ez pedig a The Independent szerint oda vezethet, hogy Hodgson a rutinos belső védőkettősnek csak az egyik tagját hívja meg az Eb-keretbe. A szakember kinevezése után azt mondta, hogy szeretne leülni a két játékossal, tisztázni a félreértéseket, de a legfrissebb információk szerint inkább lemond egyikükről.

Bár a rasszista vádak nem vetnek jó fényt Terryre, arra van nagyobb esély, hogy ő kap meghívót, a sérülékeny, és már nem a régi formájában futballozó Ferdinand helyett. Ebben az esetben klubtársa, Gary Cahill lehet Terry párja a védelem tengelyében.