Zalaegerszeg

Delics aláírt, Turkovsszal közel a megállapodás

Nagy Ferenc szerint Daniels Turkovs hamarosan aláírhat, és egy bosnyák válogatott középpályás érkezése is tervben van.

ZTEBár Illés Gyula távozott Zalaegerszegről, a csapat azonnal pótolta a ballábas játékost, ugyanis négy és fél évre szerződtették Ivan Delicset. Nagy Ferenc, a ZTE elnöke elégedetten nyugtázta a játékos leigazolását a Zalai Hírlapban.
„Technikás és remek adottságokkal rendelkező középpályást ismertünk meg személyében. Azt várjuk tőle, hogy fazont szabjon a csapat játékának. A tehetséges fiatalember 13-szor volt tagja a montenegrói válogatott szűk keretének, ott ült a kispadon és négyszer pályára is lépett címeres mezben” – mondta a klubvezető.

A csapat mestere, Csank János is kíváncsian várja a Mlada Boleszlavtól érkező játékos bemutatkozását.

Kíváncsian várom az első edzőmeccset, amikor pályára lép nálunk - mesélte az egykori szövetségi kapitány. - Ám a taktikai elemek egymás közti gyakorlásánál is látszik, hogy nem véletlenül volt hazájában válogatott. Megállás nélkül fut, és az is feltűnt, hogy jó helyen van nála a labda, mert rendre jó helyre passzolt. Illetve az sem elhanyagolható, hogy közel áll hozzá a játék „színezése”. Igazi középpályás, tavasszal az erősségünk lehet.”

A zalai klub első embere a csapat további erősítéseiről is beszélt az újság hasábjain. Nagy Ferenc elmondta, várhatóak még érkezők a csapathoz.

Daniels Turkovsszal is nagyon közel állunk a megállapodáshoz. Napokon belül, de talán már csütörtökön szentesíteni tudjuk a szerződést a Skonto Riga volt futballistájával. Mindenesetre a gyors csatár már Csank János kezei alatt edz. Rajtuk kívül egy bosnyák válogatott középpályás érkezése is tervben van, illetve itt van már Egerszegen két tehetséges nyíregyházai fiatalember: a 21 éves és 193 centiméter magas Nánási Balázs, aki 15 NB I-es találkozón lépett pályára a Spartacus színeiben és középső védőként számolhat vele a szakmai stáb; illetve a 22 éves Oláh Dávid, aki középpályásként 3 élvonalbeli meccsen viselte klubja színeit. A Nyírségi Focisuliban nevelkedtek, jól képzett játékosként tartják őket számon. Egyelőre próbajátékon vannak nálunk, a döntést pedig rövidesen meghozza a szakmai stábunk” – nyilatkozta a ZTE elnöke.