Bogotai tenisztorna

Babos Tímea eddigi legjobbjánál tart, elődöntőbe jutott

  • MTI

Babos Tímea két játszmában nyert pénteken a kazah Jaroszlava Svedova ellen a 220 ezer dollár összdíjazású, bogotai salakpályás női tenisztornán, ezzel bejutott az elődöntőbe.

A viadal honlapja szerint az összecsapás 1 óra 28 percig tartott. A 18 éves magyar teniszező ezzel egyesben pályafutása legjobb eredményét érte el WTA-tornán.

Az első játszmában a világranglistán 133. helyezett magyar játékos már az elején elnyerte a rangsorban 206. riválisa (legjobbjaként 2010-ben még a 29. volt) adogatójátékát. Aztán a továbbiakban is nagyon kiegyensúlyozottan teniszezett, s 38 perc alatt jutott szettelőnyhöz.

A második, egyben utolsó felvonásban a két játékos egészen 4:4-ig fej fej mellett haladt, majd Babos bréklabdához jutott, és sikerült értékesítenie azt (5:4). Ezzel a meccsért adogathatott, és nem hibázott, 40-15-nél két lehetősége is adódott az összecsapás megnyerésére, és a másodikkal megszerezte a győzelmet.

Bravúrja egyúttal azt jelenti, hogy már ezzel az eredménnyel is az első száz közvetlen közelébe kerülhet hétfőtől a rangsorban.

A szombati elődöntőben az orosz Alekszandra Panovával (118.) mérkőzik, akivel ez lesz az első összecsapása WTA-tonán.

WTA-torna, Bogota
negyeddöntő
Babos Tímea-Svedova (kazah) 6:4, 6:4
Panova (orosz)-Knapp (olasz) 6:4, 6:4