Forma-1

A világbajnoki címvédő Red Bull is bemutatta idei versenygépét - videó

  • MTI

A világbajnoki címvédő Red Bull istálló is bemutatta hétfőn az idei Forma-1-es világbajnoki szezonra épített, RB8 kódjelű modelljét.

A világbajnoki címvédő Red Bull istálló is bemutatta hétfőn az idei Forma-1-es világbajnoki szezonra épített, RB8 kódjelű versenygépét.

"Az autó lényegében az elmúlt évben használtra épül, a mérnökök csak apró, finom módosításokat végeztek el rajta" - mondta a prezentáció után Sebastian Vettel, a csapat 2010-ben és tavaly is vb-győztes német pilótája.
    
A legszembetűnőbb változás a tavalyi Red Bullhoz képest - a korábban bemutatott Ferrarihoz, Lotushoz, Force Indiához és Caterhamhoz hasonlóan - az ívében megtörő orr-rész, amelyet a tervezőcsapatok a szabályváltoztatásokhoz való alkalmazkodással indokolnak.
    
A Red Bull nem változtatott 2011-es pilótapárosán, így Vettel mellett az ausztrál Mark Webber vezeti majd az idei autót. A 24 esztendős német sorozatban harmadszor lehet világbajnok, de saját bevallása szerint nem lesz könnyű dolga.
    
"Elképesztően szoros lesz a verseny"
- fogalmazott Vettel, aki először csütörtökön tesztelheti az RB8-at. "Tulajdonképpen a téli szünet alatt csak erre a pillanatra vártam."
    
Az aktuális autóit különböző becenevekkel ellátó pilóta hozzátette, az idei versenygépét még nem keresztelte el, de várja a szurkolók javaslatait is.
    
Az idei Forma-1-es vb március 18-án, Melbourne-ben rajtol.