La Liga

Továbbra sincs megállapodás Spanyolországban

A Spanyol Labdarúgók Szövetsége (AFE) és a Profi Labdarúgóliga (LFP) képviselői hétfőn sem jutottak egyezségre, így továbbra is bizonytalan, hogy a hétvégén elrajtol-e a spanyol labdarúgó-bajnokság.

A Spanyol Labdarúgók Szövetsége (AFE) és a Profi Labdarúgóliga (LFP) képviselői hétfőn sem jutottak egyezségre, így továbbra is bizonytalan, hogy a hétvégén elrajtol-e a spanyol labdarúgó-bajnokság

A felek kedden, 15 órától ismét tárgyalóasztalhoz ülnek, ha sikerül megállapodniuk, akkor a 2. fordulóval megkezdődhet a Primera és Segunda División 2011–2012-es idénye. Luis Gil, az AFE szóvivője ugyanakkor kijelentette, hogy nem bízik benne, hogy egyhamar egyezség születik. 

"A probléma továbbra is fennáll. Megértem a szurkolókat, akik már futballt szeretnének látni, de kérem őket, hogy értsék meg a nehéz helyzetben lévő játékosokat - mondta. - Szeretnék optimista lenni, de nem tudok. Nagyon valószínű, hogy a második forduló is elmarad a sztrájk miatt."

"Nem rajtunk múlik a sztrájk, mi már megmutattuk, hogy szeretnénk megállapodásra jutni" - nyilatkozta José Luis Astiazaran, az LFP elnöke.

A sztrájkoló játékosok garanciákat akarnak, hogy minden körülmények között megkapják a szerződésben rögzített javadalmaikat, és - az angol, német, holland példa alapján - ha egy klub nem fizet, akkor nem vehetne részt különféle bajnokságban, sorozatokban. Ezen túl a klubok - állításuk szerint - még mindig tartoznak több mint 200 futballistának összesen 50 millió euró értékben, és ezt is kérik kifizetni az érintetteknek.