VB 2014

Ötösre vizsgáztunk Andorrában

Andorrában kezdte meg a labdarúgó világbajnoki-selejtezőket a magyar válogatott. Egervári Sándor együttese az első félidőben félgőzzel, a másodikban helyenként látványosan játszott és 5-0-ra győzött.

Egervári Sándor a mérkőzés előtt azt mondta, csupán az első gólig lesz nehéz, ezért a magyar szövetségi kapitány nem bízta a véletlenre az első találatot. Három csatárral kezdett, megpróbált azonnal csapást mérni a hazaiakra. A várt magyar rohamok helyett azonban alig találkoztunk a labdával az első tíz percben. Beragadtunk a rajtnál, kényelmesen, ám hatástalanul próbálkoztunk. Szerencsénkre a 12. percben Dzsudzsák szögletét Juhász befejelte, így ha akcióból nem is, de pontrúgásból megtörtük Andorrát. A folytatásban annyiban változott a helyzet, hogy nálunk volt többet a labda, járattuk, kerestük a lehetőségeket, főképp a jobb oldalon próbáltuk megbontani a fegyelmezett hazai védelmet. A 32. percben Gera 11-esből betalált, és ez végképp kényelmi helyzetbe helyezte a társaságot. Akcióból képtelen volt gólt szerezni a magyar csapat, két pontrúgást követően viszont örömmel mehetett kezdéshez.

Gera Zoltán
A második félidő eleje az elsőét idézte, azzal különbséggel, hogy Andorra egy percen belül kétszer is helyzetbe került. A folytatás is az elsőre hajazott, gólt szerzett a magyar csapat. Az 54. percben akcióból növeltük az előnyt. Vanczák jobbról tekerte be a labdát, Szalai a túl oldalon érkezett és tisztán, három méterről a hálóba bólintott. Ötletesség költözött a magyar csapat játékába, egyre-másra vezettük az akciókat. Ami az első félidőből hiányzott, azt most pótolta a gárda. Az andorraiak helyenként rendkívül alattomosan játszottak, Valdest a 67. percben kiállították, egy perc múlva pedig a csereként beállt Priskin növelte az előnyt, Lipták hosszú átadását értékesítette. Nem volt megállás, a 82. percben Priskin centerezését Koman is bevágta, öt góllal vezettünk. Több találat nem esett, az első félidőben mutatott gyengébb teljesítményt a másodikban remek játékkal feledtette Egervári együttese.

A magyar csapat a papírformának megfelelően fölényes sikert aratott és kedden a Puskás Ferenc Stadionban Hollandia ellen folytatja.

Világbajnoki-selejtező
D csoport
Andorra-Magyarország 0-5 (0-2)
Andorra La Vella, Estadio Comunal de Aixovall, vezeti: Emir Aleckovic (bosnyák).
Gól: Juhász (12.), Gera (32. - 11-esből), Szalai (54.), Priskin (68.), Koman (82.)
Sárga lap: Clemente (20.), M. Garcia (32.), Moreno (45.), Vales (55.), Pujol (73.), ill. Koman (20.)
Kiállítva: Vales (67.)
Andorra: J. Gómes - Rodrigues, Lima, M. García (Maneiro, 81.), E. García - Clemente (Lorenzo, 72.), Vieira - Moreno (S. Gómez, 69.), Vales, Pujol - Silva. Szövetségi kapitány: Koldo Álvarez
Magyarország: Bogdán – Vanczák, Lipták, Juhász, Laczkó – Koman, Korcsmár, Hajnal (Elek, 75.) – Gera (Priskin, 46.), Szalai (Németh K., 83.), Dzsudzsák. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

90. perc - Vége, a magyar csapat 5-0-ra győzött.

82. perc - Priskin ment el a bal oldalon, az alapvonalról középre passzolt, Maneiro kivághatta volna, de elügyetlenkedte, Koman pedig hat méterről a hálóba lőtt (0-5).

77. perc - Lima adta el a labdát saját térfelének közepén, Priskin kapta meg, elhúzta a kapus mellett és éles szögből, jobbról kapufára rúgta.

75. perc - Hajnal helyére Elek állt be.

68. perc - Azonnal büntettünk, Lipták a félpályáról indított, Priskin mellel maga elé tette a labdát és 12 méterről a kapu jobb oldalába vágta (0-4).

67. perc - Korcsmár passzolta el a labdát és Vales ezt követően felrúgta a magyar játékost. A hazai játékos második sárgával befejezte.

65. perc - Ezúttal a jobb oldalon próbálkoztunk, Koman passzolt vissza, Priskin kapta és a kapusba küldte.

61. perc - Hajnal balról, az alapvonal közeléből vissza gurított, Korcsmár 14 méterről egyből lőtt, Gómes védett.

Akcióból is gólt szereztünk, ötletesség költözött a magyar csapat játékába. 

57. perc - Hajnal jött fel középen a labdával és 22 méterről laposan a kapu mellé trafált.

54. perc - Vanczák jobbról tekerte be a labdát, Szalai a túl oldalon érkezett és tisztán, három méterről a hálóba bólintott (0-3).

50. perc - Újabb hazai helyzet, Clemente lökete szállt fölé.

50. perc - Egy bal oldali hazai fejesre Silva robbant középen, Lipták és Bogdán nem ért a labdához, ami a bal sarok mellett hagyta el a játékteret.

46. perc - Gera helyett Priskin folytatta.

Egervári Sándor a mérkőzés előtt azt mondta, csupán az első gólig lesz nehéz. Nos, a magyar csapat gyorsan, már a 12. percben betalált és ezt követően alaposan megnyugodott. Félgőzzel támadgatott, de nem okozott gondot a gyengécske andorrai védelemnek. Gera 11-ese végképp kényelmi helyzetbe helyezte a társaságot. A magyar együttes akcióból képtelen volt gólt szerezni, két pontrúgást követően viszont örömmel mehetett kezdéshez.

45. perc - Moreno 15 méterről kapásból próbálkozott, szerencsénkre lecsúszott a lábáról a labda, ami csúnyán elkerülte a kaput.

43. perc - Laczkó 21 méterről jobbal tüzelt, a labda a bal oldali kapufán csattant.

38. perc - Gera próbálkozott távolról, középről, 25 méterről, jobb lábbal a kapu fölé küldte a labdát.

32. perc - M. García rossz ütemű becsúszással eltalálta Vanczák lábát a 16-oson belül. A büntetőt Gera vállalta és a jobb alsóba küldte (0-2).

A magyar csapat kényelmesen kezdte a meccset és Juhász gólja még jobban megnyugtatta a társaságot. Egervári Sándor együttese nem tudott mit kezdeni az andorrai védelemmel, igaz, olyan nagy elánnal nem is próbálkozott.

28. perc - Félgőzzel játszott a magyar válogatott, amely nem tudott helyzetbe kerülni.

22. perc - Gómes kapust hozták nehéz helyzetbe egy hazaadással, kivágta a labdát.

20. perc - Clemente kapta a meccs első sárgáját, Komant faragta. Az eset után kisebb kakaskodás támadt és a magyarnak is felmutatták a lapot.

Az első tíz percben nem látszott a méretes különbség a két csapat technikai tudása között. Főképp az andorraiak kezdeményeztek. Aztán Dzsudzsák szögletét Juhász a hálóba fejelte és kicsit megnyugodhattunk.

12. perc - Az első magyar szöglet érkezett, Dzsudzsák bal oldali beadását Juhász öt méterről a bal alsóba fejelte. Gómes kapus vetődött, beleért a labdába, de nem tudta hárítani (0-1).

7. perc - Három csatárral kezdtünk, de egyelőre főképp a mi térfelünkön zajlik a játék. Bogdánnak már vetődnie is kellett.

3. perc - Gólt szereztünk, de a játékvezető nem adta meg Szalai találatát. A Mainz csatára lesen volt.

1. perc - A magyar csapat kezdte a meccset.

20:29 - Technikai hibák csúsztak mindkét himnuszba, a magyart mintha "húzta" volna a szalag, az andorrait pedig nem tudták lejátszani.

20:25 - A magyar csapat tiszta fehérben lép pályára.

20:00 - Köszöntjük olvasóinkat! A mérkőzést a 1800 néző befogadására alkalmas Estadio Comunal de Aixovallban játsszák. A találkozó 20:30-kor kezdődik.

  • Andorra - Magyarország 2012-09-07 20:30:00