Haladás

Felbontották Aczél Zoltán szerződését Szombathelyen

A Haladás Soporton Bank labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy a szerda délutáni rendkívüli tulajdonosi taggyűlésen felbontották Aczél Zoltán vezetőedző szerződését. A bundabotrányban meggyanúsított Aczél utódja Artner Tamás vagy Tóth László lesz.

A labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás Sopron Bank szerdai, rendkívüli tulajdonosi taggyűlése után bejelentették, hogy felbontják Aczél Zoltán vezetőedző szerződését

Az MTI információi szerint a vesztegetéssel és kötelességszegéssel gyanúsított tréner kontraktusának felbontása körül vita alakult ki: a felek abban nem értettek egyet, hogy a szakembertől közös megegyezéssel vagy rendkívüli felmondással váljanak el.

Czeglédy Csaba ügyvéd – aki a Haladás egyik kistulajdonosa, valamint Aczél Zoltán jogi meghatalmazottja is – az MTI-nek elmondta: a tréner felajánlotta, hogy ha a Magyar Labdarúgó Szövetség határozata jogerőre emelkedik, önként távozik posztjáról, a közös megegyezéses szerződésbontást viszont nem fogadta el. Hozzátette: a rendkívüli felmondásról a tulajdonosok nem dönthettek, hiszen ebben az esetben először fegyelmi tárgyalást kellene tartani a klubnál, ahol ismertetnék Aczél Zoltánnal, hogy miért akarják elküldeni, a döntéshozóknak meg kellene hallgatniuk a tréner védekezését, majd határozatot kellene hozniuk, illetve elszámolni a munkavállalóval.

"Miután Aczél Zoltán az MLSZ keddi döntése értelmében nem tudja ellátni vezetőedzői munkáját, így a tulajdonosok egyhangúlag úgy döntöttek, hogy felbontják a tréner szerződését - mondta Marton Zsolt alpolgármester, a többségi tulajdonos önkormányzat képviselője haladas.hu-nak. - Abban is egyetértésre jutottak a tulajdonosok, hogy mindenképpen szombathelyi edzőt szeretnének a kispadra - két jelöltünk van erre a posztra, neveket azonban nem szeretnék említeni."

A kispadra két jelöltje van a vezetőségnek: a Haladás utánpótlás-szakágvezetője, egyben az NB II-es Ajka mestere, Artner Tamás és az NB III-as csapatnál dolgozó Tóth László. "Nem cáfolom az információt. Annyi bizonyos, hogy jövő hétfőn, azaz december 19-én mindenképpen eldől, hogy ki lesz a Haladás vezetőedzője" - fogalmazott Marton.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága kedden felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól Aczél Zoltánt, aki addig nem dolgozhat a labdarúgásban, amíg a bíróság jogerős határozatot nem hoz.
   
A november 30-án őrizetbe vett, majd december 9-én szabadlábra helyezett szakvezetőt azzal gyanúsítják, hogy - még a Siófok trénereként - 2009-ben pénzt fogadott el a Honvéd-Siófok Magyar Kupa- és a Zalaegerszeg-Siófok bajnoki mérkőzés előtt és a "megrendelő" számára kedvezően befolyásolta a meccsek végeredményét.