Atlétika

Usain Bolt üzent a riválisoknak

Usain Bolt a május 26-i római Gyémánt Liga-versenyen áll rajthoz először 2011-ben. Bár előzetes tervek szerint hazájában, a május 7-i, kingstoni nemzetközi viadalon visszatért volna, sérülése megakadályozta azt. A háromszoros olimpiai- és világbajnok sprinter most üzent a világnak és riválisainak: egészséges, és készen áll a kihívásokra.

Usain Bolt Rómában kezdi 2011-es idényét

A 100 és 200 méteres síkfutás világcsúcstartója 2010-ben folyamatosan sérülésekkel küzdött, veretlenségét is elveszítette, két év után augusztusban, a Gyémánt Liga stockholmi állomásán győzte le őt az amerikai Tyson Gay.

"Felépültem, és készen állok arra, hogy megkezdjem az idei szezont" - üzent a 24 éves atléta, aki gerincferdülés küzd (egyik lába két és fél centivel rövidebb a másiknál). A mostani terápia elmodása szerint jól sikerült, Hans Müller-Wohlfahrt német specialista kezeete.

"Ez a gericferdüléses dolog nem olyan súlyos, mint ahogy elsőre hangzik, de rám, élsportolóra nézve komoly következményei is lehetnek. Kemény dolgozom azért, hogy minél távolabb tartsam magamtól ezt a problémát, de persze teljesen megszüntetni nem lehet."

"Jól vagyok, remekül érzem magam, csak a szokásos kivizsgálásra utaztam Németországba. Igen tudom, az emberek kétségbe estek, de eddig minden a legnagyobb rendben van, és ahogy már elterveztem, a hónap végén megnyitom az idei szezonom. Igen, kicsit visszaestem a korábbi eredményeimhez képest, de már nagyon várom a római versenyt."

"Hogy őszinte legyek, egy kicsit félek, hiszen először állok rajthoz ebben az évben, de már alig várom, hogy eldördüljön a rajtpisztoly."

Boltnak Rómában komoly riválisakkoal kell szembenéznie, 100 méteren honfitársa, Asafa Powell (a 28 éves futó háromszor futott már világcsúcsot, legjobbja 9.72 másodperc, ezzel ő minden idők harmadik legjobb időeredményének tulajdonosa. 65 alkalommal futott 10 másodpercen belül, ezzel egyedülálló a világon), és a háromszoros Európa-bajnok francia Christophe Lemaitre tör trónjára.