Európa Liga

A Paks négyet rámolt be az andorraiaknak

Akárcsak a Ferencváros a Paks csapata is 5-0-s összesítéssel lépett tovább az Európa Liga-selejtezőjének második fordulójába, miután "hazai"pályán 4-0-ra legyőzte a Santa Colomát.

Magasföldi két góllal járult hozzá csapata sikeréhez
Kis Károly alakulata az egy héttel ezelőtti "odavágón" egy sovány 1-0-s győzelmet aratott az andorrai kiscsapat ellen, ám a mai mérkőzésen már sikerült nagyobb különbségű győzelemmel megörvendeztetnie a szurkolókat. A paksi "stadion" nem felelt meg az UEFA nemzetközi mérkőzésekre vonatkozó szabályainak, így a zöld-fehérek Székesfehérváron fogadták a Santa Coloma együttesét.

A mintegy 2000 néző előtt lejátszott találkozón gyorsan megszerezte a vezetést a magyar bajnokság ezüstérmese, a 11. percben Magasföldi egy szögletet követően közelről bólintott a kapuba (1-0). A biztos előny tudatában némileg visszavett a tempóból a Paks, de így is több gólhelyzetet dolgozott ki a magyar csapat.

Szinte még el sem kezdődött a második játékrész, Magasföldi megduplázta saját és csapata góljainak a számát: Bartha beívelése után a fejesét még védte Trieto, a közeli ismétlést azonban már nem tudta hárítani (2-0).
 
Ez a találat végképp megtörte az andorraiakat, a hátralévő időben a hazaiak futószalagon dolgozták ki a helyzeteket, melyekből kettőt sikerült gólra váltani: a 77. percben a paksi szurkolók által az Év játékosának választott Böde talált a kapuba egy kiugratást követően (3-0), rá négy perccel később pedig Heffler Norbert volt eredményes egy kipattanó után (4-0).

A két csapat közötti különbség a számokban is tükröződött, a magyar bajnokság tavalyi meglepetéscsapata kettős győzelemmel jutott tovább az Európa Liga-selejtezőjének második fordulójába - ott a norvég Tromsö együttese vár majd Kis Károly legényeire.

Európa Liga-selejtező
1. forduló, visszavágó
Paksi FC - Santa Coloma (andorrai) 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Magasföldi (11., 48.) Böde (77.) Heffler (81.)
Tj: a Paks 5-0-ás összesítéssel