Női kézilabda BL

Böhn reméli, hogy a Valceának nem lesz egy hét alatt két karácsonya

A Győri Audi ETO KC úgy szenvedett négygólos vereséget a román Oltchim Valcea otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, hogy félidőben még ugyanilyen arányban vezetett, és a második játékrészben az ellenfél látványos feltámadást, a mieink látványos összeomlást produkáltak. Karl Erik Böhn, a magyar bajnok vezetőedzője a handball.hu-nak adott interjújában értékelt.

"Utólag biztosan sok mindent másképp csinálna az ember, de a legjobban, és mindenekelőtt azt szerettem volna, ha jobban megbecsüljük a labdát, hogy az ellenfél ne dobhasson nyolc gólt öt és fél perc alatt. Ez egy teljesen új dolog volt sajnos, amihez nem voltunk hozzászokva, megleptek bennünket" - mondta a norvég szakember a handball.hu-nak.

A magyar válogatott szövetségi kapitányi posztját is betöltő edző a szünetben, négygólos vezetésnél azt kérte tanítványaitól, hogy nyerjék meg a második játékrészt is, de ez sajnos csak az első támadás erejéig sikerült: "A kihagyás oka szerintem a rossz döntéseink sorozatában és a fantasztikusan feljavult valceai játékkombinációban keresendő. Csak gratulálni lehet nekik ezért, és reménykedni, hogy nem lesz egy hét alatt kétszer is karácsonyuk."

Karl Erik Böhn elmondta, hogy nem látott meglepő dolgot az ellenféltől, egyszerűen nagyon pontossá vált a Valcea játéka a második félidőben. A szakember szerint ugyanezt kell elérniük csapatával a szombati visszavágóig, pontossá, hatékonnyá kell tenni a Győr játékát.

"A döntőbe jutásra most is reális esélyünk van. A szurkolók jöjjenek ki a meccsre, támogassanak minket, mert végig izgalmas, küzdelmes meccs lesz, és ígérem, mindent megteszünk majd, utolsó energiánkkal is a döntőbe jutásért fogunk harcolni" - zárta gondolatait a vezetőedző.