NBA

Elmaradt a csoda: a Miami elsőként jutott a Keleti főcsoport fináléjába

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának 26. játéknapján a Miami Heat 105-93-ra győzte le az Indiana Pacerst, ezzel LeBron Jamesék elsőként jutottak a Keleti főcsoport fináléjába.

Dwyane Wade, a Miami Heat hátvédje

Indiana-Miami

A párharc hatodik mérkőzésére 3-2-es Miami-előnnyel tértek vissza a felek az Indiana otthonába, így a hazaiakon óriási volt a nyomás, hiszen egy vereség a szezon végét jelentette volna, amely végül be is következett, ugyanis a Miami Heat Dwyane Wade hathatós közreműködésével 105-93-ra verte a Pacerst.

A mérkőzés egyértelműen az Indiana számára kezdődött jobban, akik nagyon hamar 11 pontos előnyre tettek szert, amelyből az első negyed végére hét egység maradt meg. Ezt követően a Heat folyamatosan haladva átvette az irányítást, elsősorban a meccs ezen szakaszában (is) kiválóan teljesítő Dwyane Wade-nek köszönhetően, így a vendégek a félidőben már csak két egységnyi hátrányban voltak. A harmadik negyed végül abszolút döntőnek bizonyult a mérkőzés végeredményének szempontjából, hiszen Danny Granger már a játékrész közepén begyűjtötte negyedik személyijét, az ő hiányát pedig olyannyira megszenvedte a Pacers, hogy a negyedet a Heat nyerte 28-16-ra. Az utolsó játékrészben a hazaiak már nem tudtak felzárkózni, ugyanis a Miaminak mindig volt válasza a Pacers kosaraira, így az Indianának nem sikerült a bravúr, és LeBron Jamesék jutottak a Keleti Főcsoport fináléjába.

Az egyébként kiváló színvonalú összecsapáson pazar egyéni teljesítményeket is láthattunk, a házigazdák teljes kezdőötöse legalább 10 egységig jutott, közülük pedig a 24 pontot elkönyvelő David West volt a legeredményesebb. Rajta kívül George Hill 18, Danny Granger 15, Roy Hibbert 12, Paul George pedig 11 egységet termelt, ám végeredményben ez is kevésnek bizonyult a Pacers szempontjából. A mérkőzés embere egyértelműen az a Dwyane Wade volt, aki 39 perc alatt 17/25-ös mezőnymutatóval 41 pontot termelt, ráadásul emellett még arra is volt ideje, hogy letépjen 10 lepattanót. A Heat másik ásza, LeBron James végül 28 egységig jutott, de ki kell emelnünk Mike Miller teljesítményét is, aki négy triplát értékesítve 12 pontot tett a közösbe.

A párharc végeredménye: 4-2 a Miami Heat javára.

NBA
Rájátszás, 26. játéknap
Indiana-Miami 93-105