Juventus

Nem kívánhattam volna ennél szebb búcsút - Del Piero

Alessandro Del Piero 1993 óta tagja a Juventus csapatának, a 37 éves támadó akkor sem hagyta el imádott egyesületét, mikor az a bundabotrány miatt visszasorolódott a Serie B-be. A torinóiak rekordere az Atalanta elleni bajnokin játszott utoljára hazai közönség előtt csapatában, és stílszerűen egy góllal búcsúzott a szurkoloktól, a bajnokságtól és a várostól.

Del Piero a bajnoki serleggel - hivatalosan ez a hatodik Scudettója a Juve színeiben

Az utolsó forduló találkozójának 28. percében Del Piero egy Giaccherinitől kapott labda után lőtte ki a jobb alsó sarkot, méltóképpen búcsúzva ezzel a Juventus szurkolóitól.

"Mozgalmas nap volt. Ezek a pillanatok mindig velem lesznek, és soha nem fogom tudni meghálálni a sok szeretetet a szurkolóknak" - mondta a mérkőzés után a támadó. "Természetesen van bennem egy kis szomorúság, de ennél szebb búcsút elképzelni sem tudtam volna."

Antonio Conte vezetőedző ezúttal a kezdőcsapatban adott lehetőséget az élő legendának, aki az 58. percben hatalmas tapsvihar közepette adta át helyét Simone Pepének. A játék percekig állt a csere közben, a játékostársak egyesével mentek oda gratulálni a csapatkapitánynak.

"Amit a szurkolók szemében láttam, az csodálatos volt. Egy különleges kapcsolat van köztünk, sok mindenen mentünk keresztül az elmúlt években, beleértve a klub történetének legkritikusabb pillanatait is" - utalt a másodosztályú szereplésre Del Piero. "Azok, akik pályafutásuk során végig egy klubban játszottak, érzik az emberek háláját".

Del Piero búcsúja valóban mesébe illő, hiszen csapata az olasz labdarúgás történetében második alakulatként veretlenül nyerte meg a Scudettót. A világbajnok csatár május 20-án Rómában a Napoli elleni kupadöntőben koronázthatja meg utolsó idényét a Juventusban.

A Juventus-Atalanta (3-1) mérkőzés összefoglalója, Del Piero gólja 0:55-től látható