Serie A

Tőzsér egy félidőt kapott a vesztes genovai derbin

A Sampdoria kevesebb helyzete ellenére is legyőzte a Genoát a Serie A 13. fordulójának vasárnap esti városi rangadóján.

Tőzsér Dániel ott volt a Genoa kezdőcsapatában, és ők kezdték jobban a mérkőzést, amelyen mindkét csapat hosszú vereségsorozatát szerette volna megszakítani. A Sampdoria hét, a Genoa öt bajnoki óta nem szerzett pontot a fordulót megelőzően.

A piros-kékek tehát uralták az első negyedórát, Immobile, Kucka és Borriello révén lehetőségeik is voltak, a vezetést azonban a Samp szerezte meg. Maresca a tizenhatosnál, Tőzsér mellett lőtt, és a nem túl jó próbálkozás után Poli le tudta kezelni a labdát, és közelről a hálóba helyezett. (1-0)

A gól után a kék-fehérek lendültek be, Marescának újra volt egy veszélyes kísérlete, de egyébként is többet birtokolták a folytatásban a labdát. A 36. percben aztán növelték az előnyüket is, igaz, jókora hazai segítséggel. Már úgy tűnt, hogy egy lapos jobb oldali beadás után elmúlik a veszély a Genoa kapuja előtt, de Bovo nagyon suta mozdulattal mégis a saját gólvonala mögé tudta terelni a labdát. (2-0)

Pedig ebben az időszakban már újra jobb volt Tőzsér csapata, amelynek volt még néhány lehetősége a szünetig. A fordulás után a magyar középpályás már nem jöhetett ki a pályára, lecserélték. Így nélküle próbálkozott a szépítéssel a Genoa, ami hosszas gyürkőzés után sikerült is. A 73. percben Immobile szerzett gólt. (2-1)

Hiába tartotta azonban a véghajráig nagy nyomás alatt ellenfele kapuját a hátrányban lévő gárda, az utolsó pillanatokban végképp eldőlt a meccs a Sampdoria javára. Egy kontránál Tissone szöktette középen Icardit, akinek a lövésébe Frey ugyan beleért, de védeni nem tudott. (3-1)

A győzelemmel a Samp a 14. helyre lépett előre a tabellán, a Genoa pedig maradt az utolsó pozícióban.

Serie A
13. forduló
Sampdoria-Genoa 3-1 (2-0)
gólszerzők: Poli (16.), Bovo (36. - öngól), Icardi (88.), illetve Immobile (73.)