Atlétikai-vb

Nem viszik Teguba az oroszok az olimpiai bajnok magasugrót

  • VNA

Ismét komoly probléma alakult ki az orosz atlétáknál, ahol a bőség zavara miatt nem nevezik a tegui vb-re az olimpiai bajnok Andrej Szilnovot.

Az elmúlt hétvégéig nem voltak gondjai az orosz atlétikai szövetségnek a tegui világbajnoki keret kapcsán. Az olimpiai bajnok magasugró - idén eddig gyengébb formában szereplő - Andrej Szilnov azonban a londoni Gyémánt Liga versenyen két centiméterrel legyőzte a világranglista vezető amerikai Jesse Williamset. A 236 centimétert ugró versenyző ezzel egy csapásra világbajnoki esélyessé lépett elő, igaz jelen állás szerint így sem utazhat Teguba. Az orosz csapat kijelölésének pillanatában ugyanis hárman is jobb idei eredménnyel rendelkeztek nála, így jelen állás szerint az Európa-bajnok Alekszander Susztov (236 cm idén), az EB-hetedik Alekszej Dmitrik (236) és az EB-ezüstérmes Ivan Ukhov (234) is jobb volt nála.

Szilnov mostani kitűnő eredménye alaposan felkavarta az orosz atlétikai életet, ugyanakkor lehet, hogy ez a kiemelkedő eredmény sem változtat semmit. „Szilnov remek ugró, akitől a jövőben is nagyszerű győzelmeket várunk. A világbajnoki csapatot ugyanakkor nem változtatjuk meg” – jelezte a válogatási elvekhez ragaszkodást az Orosz Atlétikai Szövetség elnöke Valentin Balachnicsev.