Dortmund

Kagawa két-három hónapra kidőlt

A Dortmund japán középpályása Shinji Kagawa súlyos sérülést - lábközépcsont-törést - szenvedett az Ázsia Kupa elődöntőjében Dél-Korea ellen, és várhatóan 2-3 hónapos kihagyásra kényszerül. Így a tavaszi szezonban Klopp szinte már biztosan nem számíthat az ázsiai középpályásra, ami hatalmas érvágás a csapatnak.

Kagawa, a Dortmund középpályása esik el a Dél-Korea-Japán Ázsia Kupa mérkőzésen.
A játékost azonnal visszarendelte a Dortmund, hogy a csapat orvosa személyesen is megvizsgálhassa, és igazolja az első diagnózist. Kagawa ma délután érkezik meg az Ázsia Kupáról, és egyből kórházba viszik, hogy alaposan kivizsgálják a játékost. "A röntgen felvétel nem elég éles, de látható egy törés a lábközépcsontnál" - mondta Jürgen Klopp az újságíróknak.

Zorc már az Ázsia Kupa előtt kiborult a FIFA-ra: "a nagy klubok, egyszerűen semmit sem tudnak tenni, hogy ne veszítsék el egy időre a játékosokat, mivel az ütemterveket a FIFA már jó előre jóváhagyja, de erről a klubok véleményét nem kéri ki. Természetesen sok sikert kívánunk Kagawának, de félünk a legrosszabb esettől, hogy a játékos esetleg megsérül és úgy tér majd haza, ami még nagyobb kár lenne nekünk. De reméljük nem ez fog történni."

Zorc negatív jóslata sajnos valóra vált, így Klopp kezdhet azon gondolkodni, hogy ki pótolhatja a tavaszi szezonban a játékost. Alternatíva lehet Zidan, Hajnal, Lewandowski vagy szélről középre húzódva Götze. "Vannak fokozatai egy ilyen sérülésnek, de pontosan tudom, hogy ilyenkor legalább 2-3 hónapot ki kell hagyni a játékosnak. Ez azt is jelenti, hogy a szezon végéig már nem számíthatunk Kagawara, így meg kell találni a "végleges" helyettesét"- mondta Klopp.

A japán játékosnak amúgy nem ez az első ilyen jellegű sérülése, Kagawa néhány évvel ezelőtt már elszenvedett egy hasonló sérülést, de rendben felépült belőle. Nem lesz egyszerű pótolni a kiváló középpályást, hiszen nyolc gólja mellett számos gólpasszt is adott, illetve a mezőnyben olyan munkát végzett, amire a szakemberek is elismerően csettintettek.

Zorc reagált azon felvetésekre is, hogy esetleg valakit igazolna a Dortmund Kagawa helyére."Nem tervezünk senkit sem igazolni, ezt a problémát csapaton belül kell megoldani. Vannak opcióink, de Klopp fogja eldönteni, hogy ki kapja meg Kagawa helyén a lehetőséget."

Hogy mennyire sikerül majd pótolni a japánt, arra akár már a szombati mérkőzés is választ adhat, hiszen a Wolfsburg ellen lép pályára a BVB.

Forrás: Jaczkó Zoltán - bvbfanclub.hu