NB I

A lendületbe jött Ferencváros a Siófokot is legyűrte

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának zárómérkőzésén a Ferencváros a Balaton-partján győzte le a Siófok együttesét, sorozatban harmadik győzelmét szerezve ezzel.

Détári Lajos csapata három győzelemmel a háta mögött utazott el a Balaton-partjára, ahol az a Siófok látta vendégül, amely augusztus 20 óta nem nyert bajnokit. A pillanatnyi forma ellenére nem volt egyértelmű esélyese a mérkőzésnek, a két csapat párharcaiból a közelmúltban rendre a Siófok jött ki kedvezőbben.

Pölöskei ismét betalált  Fotó: ftc.hu A vendég zöld-fehérek az utóbbi időben már megszokottá vált Pölöskey-Somalia kettőssel futottak ki a pályára, mögöttünk Hakola, Józsi, Otten és Jovanovic alkotta a középpályát.  A Détári-csapat valamelyeset aktívabban kezdte a találkozót, bár ahogy mondani szokták inkább küzdelmes volt a találkozó, mint sem látványos. A félidő derekán góllá érett a Fradi mezőnyfölénye: Józsi 40 méterről felívelt labdáját Pölöskei Péter fejelte kapura, és a magas ívben szálló labda meglepte Milintét, aki nem tudott hárítani (0-1). A vezetés birtokában nagyot romlott a zöld-fehérek csapatjátéka, de a Siófok alakulata nem használta ki ezt a helyzetet. Sőt, a félidő hajrájában egy jobboldali szöglet után a cseh Martin Klein fejelhetett a hosszú saroknál, de a Slavia egykori védője egy méterről képtelen volt az üres kapuba találni.

Fordulás után sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, majd a 68. percben Hakola passza után Pölöskey kis híján megduplázta előnyét, de 18 méterről leadott lövése, ha kevéssel is, de elment Milinte kapuja mellett. A 73. minutumban a finn középpályás végezhetett el a baloldalról szabadrúgást amely a kapufát érintve hagyta le a játékteret, majd két perccel később már tényleg örülhetett a Fradi-tábor: Hakola szemben a kapuval, 19 méterről bombázott a léc alá (0-2). Gyakorlatilag ezzel el is dőlt a mérkőzés, a hajrában egy siófoki lövésen kívül kevés említésre méltó esemény történt.

A fővárosi gárda harmadik bajnokiját nyerte meg sorozatban, a másodikat idegenben, és 14 pontjával immáron a 12. helyet foglalja el a tabellán. Ami a siófokiakat illeti: gyülekeznek a viharfelhők a magyar tenger partján: a sárga-kékek utoljára augusztus 20-án hagyták el győztesen a pályát, támadásban rendkívül vérszegény teljesítményt nyújtanak, így nem meglepő, hogy csupán a 14. helyen szerénykednek.

Détári Lajos: - "Nagyszerűen játszott a csapat. Profi módon hoztuk le a meccset. Nagyszerűen védekeztünk és jól támadtunk. Talán csak egyszer kellett Jova Leventének védenie. Nagyon örülök, hogy Pölő jól teljesít, de mellette még vannak embereink, akik nagyon jól teszik a dolgukat. Szeretnénk megnyerni a hátralévő 3 meccsünket."

Mihalecz István: - "Mindent elmond a játékunkról, hogy a 77. percben volt az első kapura lövésünk. Hát gyakorlatilag a játékunkról ennyit. Itt nekem a hitünkkel, a felfogásunkkal volt probléma. Volt olyan játékos, akinek csak az orrán nem fűzték át a labdát. Minden tekintetben jobb volt ma a Ferencváros."

OTP Bank Liga 14. forduló
FGSZ Siófok-Ferencváros 0-2 (0-1)
Siófok, 6000 néző, V: Iványi
Siófok: Milinte - Kiss Zs. (Mogyorósi a szünetben), Nyári, Fehér, Fejes - Haraszti, Kecskés, Tusori (Melczer 75.), Szabó J. - Huszák (Csermelyi 64.) - Sowunmi Vezetőedző: Mihalecz István
Ferencváros: Jova - Maróti, Balog Z., Klein, Junior - Otten, Józsi - Jovanovic (Abdi 67.), Hakola (Rósa D. 85.), Somalia (Tóth B. 79.) - Pölöskey Vezetőedző: Détári Lajos
gólszerzők: Pölöskey (27.), Hakola (75.)
sárga lap: Huszák (28.), Melczer (84.), Mogyorósi (85.), Haraszti (90.), illetve Pölöskei (65.), Somalia (79.)