Zalaegerszeg

Sajtóhírek szerint Kambert vagy Meyét vinné az ETO

A Zalai Hírlap információi szerint a Győri ETO szívesen megvásárolná a súlyos anyagi problémákkal küszködő Zalaegerszeg egyik kulcsjátékosát.

Mint ismert, az OTP Bank Liga utolsó helyén álló egyesület komoly anyagi és ezzel együtt egzisztenciális válságban van, Nagy Ferenc tulajdonos múlt héten kétségbeesett segélykiáltása egyelőre nem enyhít a gondokon. 

A zalai csapatnál ősz óta nem tudták folyósítani sem a játékosok, sem pedig a szakmai stáb bérét, és azóta már az is kiderült, hogy a bajnokság folytatása is veszélyben lehet.

A kék-fehérek egyik mentsvára az lehetett volna, ha a téli szünet idején értékesítenek néhány játékost, és az értük kapott pénzekből valamelyest stabilizálták volna a klubot. Csakhogy az elnök úr beszámolói szerint a kérők visszaélnek a ZTE helyzetével, és jóval áron alul akarják megszerezni a kiszemelt futballistákat.

A klub vezetése folyamatosan tárgyal esetleges szponzorokkal és támogatókkal, de valódi segítséget jelentő eredményt egyelőre nem sikerült elérniük. A sajtóban megjelent hírek szerint, ha a helyzetet nem sikerül optimalizálni, a játékosok akár ingyen is távozhatnak Zalaegerszegről.

A zalai napilap szerdai írása arról számol be, hogy a Győri ETO megvásárolná Prukner László egyik kulcsemberét. Az újság szerint vagy Djordje Kamber vagy az Afrikai Nemzetek Kupáján a gaboni válogatottal szerepelő, Roguy Meyé lehet a "célszemély". A hírek szerint a Rába-partiak tisztességes árat fizetnének a játékosokért, és cserébe kölcsönadnák Ganugravát és Nicorecet, úgy, hogy a játékosok bérét továbbra is ők biztosítanák.

A héten napvilágra jutott pletykák szerint a Zalaegerszegen futballozó - külföldi -  játékosok többsége hajlandó akár félpénzért is maradni a csapatnál, de természetesen olyan labdarúgó is akad, aki mihamarabb távozna az egykori fellegvárból.