Spanyol foci

A pályán akarok visszavonulni, nem a műtőasztalon - Carles Puyol

Az Espanyol ellen megsérülő Carles Puyol elismerte, hogy nagy valószínűséggel nem lehet ott a nyári Európa-bajnokságon, de ugyanakkor hozzátette: nem a műtőasztalról akar visszavonulni.

A Barcelona hátvédje klubja közleménye szerint a hétvégi bajnoki után panaszkodott térdproblémákra, a vizsgálatok után pedig világossá vált, hogy a 34 éves játékosnak műteni kell a térdét. A beavatkozás miatt előreláthatólag hathetes kényszerpihenő vár Puyolra, aki emiatt lemarad(hat) a nyári kontinenstornáról is.

Puyol egy sajtókonferencián állt a sajtó képviselői elé, ahol elmondta, hogy nem ilyen módon tervezi a visszavonulását a nemzeti csapattól. "A pályán akarok visszavonulni, nem a műtőasztalon"  - mondta a világ- és Európa-bajnok, aki eddig 99 alkalommal szerepelt a La Furiában. "Azt akartam, hogy az Eb-n ünnepelhessem 100. válogatottságomat, de az idő rövidsége miatt szinte képtelenség, hogy addig felépüljek. Ennek ellenére nem vagyok rossz hangulatban, megesik az ilyesmi, igaz ez a sérülés talán a legrosszabbkor jött. Már alig várom, hogy megkezdhessem a rehabilitációt az operáció után. Még évekig akarok futballozni, mindig azt mondtam, hogy még öt vagy hat szezon is elképzelhető. Vigyázni fogok magamra. Ha valamikor később sikerül elérnem a 100-as álomhatárt a spanyol válogatott színeiben, nekem az is jó".

Puyol 2000 novemberében debütált a spanyol csapatban egy Hollandia elleni barátságos találkozón. A hátvéd utoljára 2011 novemberében húzhatta magára a címeres mezt, akkor Vicente del Bosque legénysége Costa Rica ellen ért el 2-2-es döntetlent.

A szövetségi kapitány szerint óriási veszteség, hogy a hátvéd kidőlt a sorból, és vélhetően Gerard Piquét, illetve Sergio Ramost szerepelteti majd a két belső védő posztján. Mellettük még az Athletic Bilbaót erősítő Javi Martinez jöhet szóba a védelem tengelyében.