Síugrás

Schlierenzauer hat óra alatt két versenyt nyert meg

  • VNA

Alig hat óra leforgása alatt két síugró Világkupa versenyt is megnyert az osztrák Gregor Schlierenzauer, aki ezzel hatalmas lépést tett az összetett Világkupa megnyerése felé.

Vasárnap délután újabb egyéni sírepülő versennyel folytatódott Harrachovban a Világkupa sorozat. A délelőtti versenyhez hasonlóan most is meglehetősen sokat fújt a szél, emiatt pedig többször is meg kellett szakítani a sorozatot. Végül közel két óra alatt ért véget az első sorozat, ám a folyamatos zavaró szél miatt a zsűri végül úgy döntött, hogy ezt követően törli a második sorozatot és így egyetlen ugrás után alakult ki a végeredmény.

Az alig több, mint három órával hamarabb véget ért első harrachovi versenyhez hasonlóan most is az osztrák Gregor Schlierenzauer ugrott a legmesszebbre, aki ezzel második versenyét nyerte meg gyors egymásutánban és immáron 48. Világkupa sikerével a győzelmi rangsor élén is eltávolodott a korábbi csúcstartó (46) finn Matti Nykänentől. A második helyet a délelőtti bronzérmes cseh Jan Matura szerezte meg, míg harmadik helyével a szlovén Jurij Tepes életében először állhatott fel egy Világkupa verseny dobogójára.

Síugró Világkupa - Harrachov (CZE) - sírepülés egyéni HS-205
1. Gregor Schlierenzauer (AUT) 197,5 m 191,8 pont
2. Jan Matura (CZE) 194,5 m 187,2 pont
3. Jurij Tepes (SLO) 193,5 m 186,1 pont
4. Robert Kranjec (SLO) 194,0 m 183,3 pont
5. Andreas Stjernen (NOR) 190,0 m 176,2 pont
6. Simon Ammann (SUI) 183,5 m 172,7 pont

Az újabb sikerrel Schlierenzauer komoly előnyt épített fel magának az összetett Világkupában is, annál is inkább, mert közvetlen riválisai (Bardal, Freund, Jacobsen) kihagyták a csehországi versenyeket. A síugrók számár a világbajnokság mellett még kilenc egyéni Vk-versenyt rendeznek ebben a szezonban, így a 23 éves osztrák előnye elegendőnek tűnik ahhoz, hogy másodszor is megnyerje a kristálygömböt. A síugrók a jövő héten a németországi Willingenben folytatják a Világkupa sorozatot.

A síugró Világkupa sorozat állása - 19 egyéni verseny után
1. Gregor Schlierenzaeur (AUT) 1200 pont
2. Anders Bardal (NOR) 757 pont
3. Severin Freund (GER) 656 pont
4. Anders Jacobsen (NOR) 642 pont
5. Kamil Stoch (POL) 601 pont
6. Robert Kranjec (SLO) 550 pont