La Liga

Küszöbön a futballsztrájk Spanyolországban

  • MTI

Nem igazán közeledtek az álláspontok a futballisták és a spanyol labdarúgóliga (LFP) vezetői között, így egyre valószínűbb, hogy elmarad az élvonal szombatra tervezett idénynyitója.

A szerdai találkozó után az LFP elnöke, Jose Luis Astiazaran elismerte, hogy továbbra is nagy a különbség a két oldal között, és a liga nem tud többet ajánlani, mint amennyivel rendelkezik. A következő találkozó pénteken esedékes.
   
A játékosok ugyanakkor nem magasabb fizetést akarnak, hanem garanciákat, hogy minden körülmények között megkapják a szerződésben rögzített javadalmaikat, és - az angol, német, holland példa alapján - ha egy klub nem fizet, akkor nem vehetne részt különféle bajnokságban, sorozatokban. Ezen túl a klubok - állításuk szerint - még mindig tartoznak több mint 200 futballistának összesen 50 millió euró értékben, és ezt és kérik kifizetni az érintetteknek.
   
Amennyiben az élvonalbeli, valamint a másodosztályban érdekelt játékosok és a liga vezetői nem tudnak megállapodni, akkor a Primera és a Segunda División első két fordulója elmarad.