NB I

Sisa még nem nyaral, Komjáti támadna Kaposváron

A tavaszi szezonban még gólt sem kapó Vasas a szezon meglepetéscsapatához, a Kaposvári Rákóczihoz látogat a 21. forduló nyitómérkőzésén.

Kaposvár-Vasas

Sisa Tibor a szezon elején is a bennmaradást tűzte ki célul a Kaposvár elé, ezt gyakorlatilag elérte, így akár lazíthatna is. A szakvezető azonban továbbra is mindent megtesz a Rákóczi sikeréért.

- Amit ígértem, azt betartottam - mondta Sisa az nb1.hu-nak. - A mai világunkban, helyzetünkben ez nem kis dolog. Nincs szó nyaralásról, szabadságról, eddig is mindent, és ezt követően is mindent megteszek a csapatért. Felelősséget érzek azokért a fiatalemberekért, akik szeretnének többet, és jobbat, őket szezon közben nem hagyhatom itt. Valamint szeretném, ha úgy maradnék meg a Rákóczi-szurkolók emlékezetében, hogy Sisa jött, és segített a nehéz időkben is. Örülnék, ha jó szívvel emlékeznének vissza rám. A csodáról és a lehetetlenről mindig egy barátom mondása jut az eszembe. Azt mondta: a csodát azonnal teljesítem, a lehetetlenre egy kicsit várni kell. Nagyon bízom abban, hogy mindenki úgy gondolkozik, mint én, azaz, most következhet a lehetetlen. Ehhez a barátom elmélete szerint idő kell, reméljük, a bajnokságból hátralevő két hónap elég rá.

Komjáti András is elégedett lehet a Vasas tavaszi szereplésével, hiszen az angyalföldi együttes ebben az idényben még gólt sem kapott.

- Amennyire szükséges, felkészültünk az ellenfél várható játékából, tudjuk, hogy mik voltak az erősségeik az ősz, majd a tavasz eddigi mérkőzései során – nyilatkozta Komjáti András a vasassc.hu-nak. - Hazai pályán elsősorban gyors támadásvezetéseikkel okoznak gondot ellenfeleiknek, két remek csatárral rendelkeznek ehhez Oláh Lóránt és Milan Peric személyében, és nem szabad elfeledkeznünk veszélyesen játszó fiatal középpályásaikról sem. Ennek ellenére nem védekező futballra készülünk, ha valaki a kezdőnk (Németh G. – Kulcsár, Mileusnic, Gáspár, Katona – Lázok, Lisztes, Kovács G., Arsic – Ferenczi, Rezes) ismeretében azt mondja, hogy defenzív felállásunk, akkor az nem ért ehhez a játékhoz. Ennél támadóbb felfogású csapatot legfeljebb csak akkor tudnék pályára küldeni, ha mondjuk Németh Gábor helyén Beliczkyt játszatnám.

Kaposvári Rákóczi-Vasas-Híd 17.00 (Sport M)