Férfi kézilabda

Mindenki azzal zaklat, hogy Iránból várjuk a csodát - Mocsai Lajos

Titkolóznak az érintettek az iráni Iman Dzsamali esetleges honosításával kapcsolatban, pedig nagy szükség lenne egy balátlövőre a magyar nemzeti csapatnál.

Mocsai Lajos szerint az iránit bárki szívesen látná

Egyelőre nem tudni, légből kapott információ-e, hogy hosszabb távon a 21 éves iráni Iman Dzsamali oldja meg a magyar kézilabda-válogatott balátlövő-problémáit. Mocsai Lajos már utalt arra, hogy folyamatban van a 202 centis, 102 kilós tehetség honosítása.

"Valamit félreérthetett az újságíró, amikor a Pérez Carlos esetében bevált honosítással kapcsolatban kérdezett - jelentette ki Mocsai Lajos szövetségi kapitány a Borsnak. - Egy szót sem ejtettem az állampolgárságról, de már mindenki azzal zaklat, hogy Iránból várjuk a csodát. Igaz, egy ilyen kvalitású játékost bárhol, bármelyik csapat szívesen látna..."

A kapitánynak nincsenek információi arról, hogy a veszprémiek tényleg honosítani akarnák-e a nyáron érkezett óriást.

"Az ötlet nagyon jó, de még túlságosan korai - szögezte le Hunyadfalvy Ákos, a Veszprém társadalmi elnöke, s a Bors megkeresésére Hajnal Csaba sportigazgató is cáfolta a klub állampolgársági kérelem érdekében tett lépéseit.

Az iráni átlövő a nyáron kötött négyéves szerződést a veszprémiekkel, és a szakemberek és játékosok egyöntetű véleménye, hogy a legjobbakkal is felveheti a versenyt, azaz hamarosan ­világklasszis lehet belőle.