La Liga

Őrült meccsen vesztett ismét pontokat a Real Madrid

A spanyol bajnokság hétközi fordulójában a Real Madrid 1-1-es döntetlent ért el a kiesés elöl menekülő Villarreal otthonában, így előnye a címvédő Barcelonával szemben hatpontosra olvadt.

Benzema arckifejezése sokat mondó

Mivel a Barcelona kedden Lionel Messi triplájával legyőzte a Granada együttesét, e találkozó előtt "csak" ötpontos volt a királyi alakulat fórja, de a kiesés ellen küzdő Villarreal otthonában nem tűnt megoldhatatlan feladatnak a három pont begyűjtése a madridiak számára.

Ehhez képest egy igazán izgalmas első félidőt produkált a két csapat, sőt, a valóban komoly helyzetek a hazaiak nevéhez fűződtek. A lehetőségek sorát a Real nyitotta, amikor Xabi Alonso szabadrúgása után Pepe fejelt a kapu előterébe, de ezután egy perccel Rúben ziccerénél már Casillasnak kellett "észnél" lennie. A 15. percben Sergio Ramos fejelt a kapu fölé, majd néhány minutummal később az ő hibája után a brazil Nilmar próbálkozhatott közelről - Casillas azonban nagy bravúrral ezúttal is hárított. A madridi portás is csak szemmel nézte, ahogy Marcos Senna 25 méteres lövése nem sokkal a kapu mellé száll, majd az első félóra végén Cristiano Ronaldo szabadrúgása volt "csemege" Lopez kapusnak. Az első félidő hajrájában Marcelo passza után Benzema került helyzetbe, de a francia éles szögből az oldalhálót találta csak el. A szünet előtt a csereként beálló Callejón bokáját törték kis híján ketté a hazai védők, de a játékvezető figyelmét elkerülte az eset.

A folytatásra a fiatal spanyol már nem is tudott visszajönni, a helyére Mourinho Hamit Altintopot küldte pályára. A 62. percben egy szemre is tetszetős összejáték után Cristiano Ronaldo került a kapu elé, és miután kicselezte a kapust, az üres kapuba passzolt (0-1).

A vendégek vezető gólja után jelentősen visszaesett a találkozó színvonala, ugyanakkor igen feszült volt a hangulat a pályán. A 83. percben aztán Marcos Senna szabadrúgása után a "semmiből" egalizáltak a hazaiak (1-1), ami után végképp elszabadultak az indulatok. José Luis Paradas Romero játékvezető gyors egymásutánban kiállította Sergio Ramost és Özilt is - előbbi megmozdulása lapot ért, utóbbi pedig olyat mondhatott, amit nem kellett volna.

A hátralévő időben a Villarrealnak jó volt a döntetlen, a Real Madrid kilenc emberrel pedig már nem tudott újítani - így a Málaga után a Villarreal is pontot rabolt a királyi gárdától.

Az újabb remi azt is jelenti, hogy a címvédő Barcelona immáron csak hatpontos hátrányban van az ősi riválissal szemben.

La Liga 28. forduló
Villarreal - Real Madrid 1-1 (0-0)
Villarreal, El Madrigal, vezette: José Luis Paradas Romero.
Villarreal: Diego López - Mario, Musacchio, Zapata, Oriol - Ángel (Martinuccio, 68.), Senna, Bruno, Cani (Camunas, 60.) - Nilmar, Marco Ruben (Guzman, 60.). Vezetőedző: Miugen Ángel Lotina.
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Xabi, Lass (Callejón, 29., Altintop, 46.), Khedira - Özil, Benzema (Higuaín, 76.), Ronaldo. Vezetőedző: José Mourinho.
Gólszerző: Senna (83.), ill. Ronaldo (62.)
Sárga lap: Mario (33.), Ángel (35.), Ruben (54.), Cani (58.), De Guzmán (77.), ill. Lass (5.), Xabi Alonso (38.), Pepe (45.), Ramos (53.), Khedira (87.), Higuaín (lefújás után)
Piros lap: Ramos (85.), Özil (86.)