NB I

Pontot rabolt a Debrecen Ferencvárosból

Adamo Coulibaly indításból szerzett találta és Mirsad Mijadinoski öngólja után megosztozott a pontokon a Ferencváros és a Debrecen a labdarúgó Monicomp Liga 26. fordulójának záró mérkőzésén az Albert Stadionban. Így maradt a két csapat között az egypontos különbség, és közelebb kerültek az Európa Ligát érő helyen álló Pakshoz és Kaposvárhoz.

Túl nagy tempó nem volt az első félidő elején, és ez főleg a Debrecennek volt köszönhető, mivel a címvédő játékosai visszaálltak a saját térfelükre, és inkább a terület szűkítésével, mint a támadójátékkal voltak elfoglalva. Ennek megfelelően a Ferencvárosnál volt sokat a labda, és a tizenhatos előteréig ötletesen is szőtték a támadásaikat a zöld-fehérek, ott azonban rendre történt valami hiba.

Különösen feltűnő volt, hogy Heinztől többször is nagyon hosszú labdát kaptak a társak. Az ötödik percben, Abdi indításakor azonban még pontos volt a cseh támadó, társa pedig Moralesnek készítette le a játékszert, aki magasan fölé lőtt.

Rósa Dénes vezeti a labdát Mirsad Mijadinoskival szemben a Ferencváros-Debrecen mérkőzésen 2011 májusában

A 12. percben Józsi szinté fölé fejelt egy szöglet után, majd az első negyedóra végén a DVSC is eljutott ellenfele kapujáig. Ekkor Yannick cselezett befelé, lövésébe pedig az utolsó pillanatban tette bele a lábát Balog, így a labda szögletre pattant. Ettől kezdve valamivel aktívabbá váltak a vendégek, így Balognak egy éles beadást kellett az alapvonalon túlra fejelnie, majd Yannick a felső lécet is eltalálta a félidő hajrájában.

A második játékrészre más taktikával futott ki a Loki, és a Fradi nem tudott ehhez alkalmazkodni. A 49. percben Szakály még Haber ölébe lőtt a tizenhatosról, kicsivel később azonban Bódi szabadrúgásból szintén a lécet találta el. Aztán az 56. percben a vezetést is megszerezte a Debrecen: Abdi veszítette el a labdát a középpályán, Bódi pedig indította Coulibalyt, aki lefutotta Tutoricot és Csizmadiát, és elgurította Haber mellett a játékszert a kapuba. (0-1)

Félórával a mérkőzés vége előtt Bódi újabb szabadrúgásból veszélyeztetett, majd a 65. percben Coulibaly Vargát indította remekül, előle Habernek kellett mentenie, és a kapus kicsit meg is sérült, miközben ütközött a középpályással. Cserére azonban már nem volt lehetősége a Ferencvárosnak, így a máltai hálóőrnek mindenképp folytatnia a kellett a mérkőzést.

A 70. perc után kezdett újra éledezni az FTC. Előbb Junior lövését kellett blokkolni a debreceni védőknek, majd Schembri fordult le a tizenhatosnál, és Novakovicsot is megdolgoztatta. A kapus azonban magabiztosan védett.

Sokáig nem történt fontos esemény, majd - a támadások intenzitása alapján kissé váratlanul - egyenlített a Ferencváros. Balog jobb külsővel adott be a 84. percben, középen pedig Mijadinoski belecsúsztatott a labdába, ami a kapu bal oldalában kötött ki. Öngól, 1-1.

A hajrában megpróbálta fokozni az iramot a vendégcsapat, míg a hazaiak pontrúgásokból veszélyeztettek, de újabb gól már nem született.

Ferencváros-Debrecen 1-1 (0-0)
gólszerző: Mijadinoski (öngól, 84.), illetve Coulibaly (56.)

Ferencváros: Haber - Balog Z., Csizmadia, Tutoric - Junior, Morales (Tóth B. 57.), Maróti (Józsi 19.), Rósa (Miljkovic 63.) - Schembri, Heinz, Abdi

Debrecen: Novakovics - Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Fodor - Bódi (Dombi 84.), Ramos (Spitzmüller 78.), Varga J., Szakály, Yannick (Farkas II B. 90.) - Coulibaly