Átigazolás

Krkic hivatalosan a Romáé 12 millió euróért - vagy 40-ért?

A Barcelona és az AS Roma megegyezett Bojan Krkic átigazolásáról, a támadó 12 millió euróért lesz a Farkasok játékosa. A katalánok két év múlva kedvező áron visszavásárolhatják a játékost, amit a Roma csak sok-sok pénz ellenében akadályozhat meg.

Nem tartozott a nagy nyári átigazolási hisztériák közé Bojan Krkic ügye, mégis sokára vált hivatalossá, hogy az eddig Barcelonában dolgozó Luis Enrique keze alá, a Romához igazol. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a katalánok csak akkor akarták elengedni, amikor már biztossá vált, hogy Alexis Sánchez az ő játékosuk lesz. A chilei szerződése csütörtökön megköttetett, így Krkic körül is felgyorsulhattak az események.

Bojan Krkic a Barcelona edzésén 2011-ben

A két klub pénteken már meg is tudott egyezni, amint azt a Barcelona hivatalos honlapján bejelentette. A szerb származású csatár 12 millió euróért lesz a Farkasok játékosa, de a Barca a 2012-13-as szezon végén 13 millióért visszavásárolhatja. Ezt a Roma csak akkor akadályozhatja meg, ha még 28 millió eurót kifizet, azaz összesen 40 millióra egészíti ki a támadó árát.

Bojan Krkic a Barcelona saját nevelésű játékosa, és mindent megnyert már, amit egy spanyol klub játékosaként megnyerhetett. Háromszoros bajnok, egyszeres kupagyőztes, kétszeres BL-győztes, megnyerte már a klubvilágbajnokságot is és a spanyol valamint az Európai Szuperkupát is. A gránátvörös-kékeknél azonban nem tudott meghatározó játékossá válni, noha minden sorozatban voltak kiemelkedő mérkőzései, jó teljesítményei. A Barcelona szándéka a visszavásárlási opcióval egyértelműnek tűnik: meg akarják adni a lehetőséget a csatárnak, hogy a legmagasabb szinten rendszeresen játszhasson, és ha megfelelően fejlődik, újra megpróbálják bevetni a saját csapatukban.

A Roma szurkolói már készítettek is egy összeállítást Krkic legszebb góljairól