Karrier

Tisza Tibor Sint-Truidenben folytatja pályafutását - hivatalos

A 26 éves játékos elhagyja az Újpestet, és fél évre kölcsönbe a belga első osztály tizenkettedik helyén álló csapatba szerződik.

Tisza Tibor az Újpestben - Fotó: Pilise Gábor 2009Hivatatalosan is eldőlt, hogy Tisza Tibor távozik az Újpest FC-től. Az ujpestfc.hu szerint a lila-fehér klub és a Sint-Truiden közötti kiváló sportdiplomáciai kapcsolatnak köszönhetően a 26 éves játékos fél évre kölcsönbe a belga első osztályú csapatba szerződik. Tisza már szerepelt Belgiumban, akkor a másodosztályú Antwerp játékosa volt.

Mint ismert az ötszörös válogatott futballista nem akarta meghosszabbítani szerződését, és a héten jelezte, hogy mindenképpen külföldön kívánja folytatni pályafutását. Mivel az egykori diósgyőri támadó szerződése júniusban lejár, szinte biztos, hogy már nem játszik a fővárosi csapatban.

"Huszonhat évesen abba a stádiumba érkezett a karrierem, amikor eljött az ideje a légióskodásnak, nem mellesleg pedig a szövetségi kapitánynak is jobban szemet szúrhat, ha külföldön teljesítek kimagaslóan. Ugyanakkor nem felelőtlenül választottunk, hiszen annak semmi értelme nem lett volna, ha egy olyan klubhoz kerülök, ahol nincs esélyem a folyamatos játékra" - nyilatkozta a támadó az MTI-nek.