NB I

A Honvéd még mindig nem tud tizenegyest rúgni, nem is nyert

Gyenge színvonalú mérkőzésen szerzett pontot a Kaposvár a Honvéd vendégeként az OTP Bank Liga 27. fordulójában. A kispestiek két büntetőt is elhibáztak, és 70 percnyi emberelőnyös játékkal sem tudtak nyerni.

Gyenge színvonalú mérkőzésen szerzett pontot a Kaposvár a két büntetőt is hibázó Honvéd vendégeként.A Honvéd a rá jellemző módon védekező felfogásban kezdte a mérkőzést, de már a 13. percben előnybe került. Igaz, nem gól-, hanem emberelőnybe a kaposvári Graszl kiállítása után. Egyúttal tizenegyeshez is jutottak a hazaiak, de Tchami a felső lécre rúgta a labdát. Néhány fordulóval ezelőtt az Újpest ellen Ivancsics hagyott ki egy büntetőt, és ahogy akkor őt, ezúttal Tchamit is lecserélte Supka Attila vezetőedző, az U17-es válogatott Bobál Gergelynek adott játéklehetőséget, aki most debütált a magyar élvonalban.

A Honvéd létszámfölénye ellenére nem igen tudott nyomást gyakorolni  a Kaposvárra, sőt, a vendégek részéről Haruna veszélyeztetett egy félpályás lövéssel. Kemenes le tudta húzni labdát, így nem született gól.

Ahogy a következő tizenegyesből sem, amit megint a kispestiek rúghattak, ezúttal egy kissé talán szigorúan megítélt kezezés után. A 18 éves Vécsei állt a labda mögé, de ő a lécet sem találta el, fölé vágta a játékszert. Percekkel később ő is ment a padra...

A szünet után kicsivel támadóbb lett a Honvéd, de lövésig így is ritkán jutott el a hazai együttes. Egy kevéssel mellé ment távoli próbálkozás volt emlékezetes, majd a hajrára újra egyenlő létszámba kerültek a csapatok, mivel Faggyas megkapta a második sárga lapját.

Az utolsó percekben a Kaposvár még kontrákból és egy szemfüles szabadrúgásból veszélyeztetett, de Kemenes kivédett minden próbálkozást, így 0-0-val ért véget a találkozó.

OTP Bank Liga
27. forduló
Budapest Honvéd-Kaposvári Rákóczi 0-0
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Iványi
piros lap: Faggyas (84.), illetve Graszl (13.)
sárga lap: Tchami (19.), Faggyas (46., 84.), Bobál G. (71.), illetve Haruna (20.)
 
Budapest Honvéd: Kemenes - Lovric, Debreceni, Botis, Hajdú N. - Tchami (Bobál G., 21.), Johnson, Ivancsics, Czár (Bozovic, 64.), Vécsei - Délczeg (Faggyas, 40.)
 
Kaposvári Rákóczi: Hajdúch - Okuka, Bank, Graszl, Jánvári - Balázs B., Addo, Safaric, Horváth T. (Hegedűs D., 69.), Gujic (Bebeto, 90.) - Haruna (Diallo, 65.)